Eshab-ı Kehf için harekete geçildi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eshab-ı Kehf için harekete geçildi


 

Mersin’in Tarsus ilçesinde bulunan, Hristiyan ve Müslümanlarca kutsal olarak kabul edilen Eshab-ı Kehf Mağarası için harekete geçildi. Mağaranın bir yandan yapısal işleri planlarken bir yandan da buranın etkin şekilde işletilmesi için çalışma yapılacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de ki kamu hizmetlerine ilişkin 2023 değerlendirme toplantısı düzenleyen Vali Ali Hamza Pehlivan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün çalışmaları kapsamında önümüzdeki günlerde Tarsus ilçesindeki Eshab’ı Kehf’te inanç turizminin daha etkin geliştirilebilmesi için bir takım düzenlemelere imza atılacağını bildirdi.

Pehlivan, “Son dönemde özellikle inanç turizmi açısından önem arz eden Tarsus ilçemizde bulunan Eshab’ı Keyf Mağarası ile ilgili çalışmalara biraz hız vermek niyetindeyiz. Yakında sizlere de bunların duyurusunu yapacağız. Daha derli toplu, daha düzenli bir hizmet verilmesi gerekiyor. Bununla ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ile çalışıyoruz. Bir yandan yapısal işleri planlarken bir yandan da buranın etkin şekilde işletilmesi ile ilgili adımlarımız olacak” dedi.

Ayrıca Vali Pehlivan, Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce de, Tarsus İlçesi St. Paul Kuyusu Örenyeri Çevre Düzenleme Yapım İşinin halen sürdürüldüğünü anımsattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA