PKK/KCK’ya operasyon: 3 tutuklama | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PKK/KCK’ya operasyon: 3 tutuklama


 

Mersin ve Diyarbakır’da terör örgütü PKK/KCK’nın şehir yapılanması YPS’ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sözde sorumlu ’Demhat’ kod adlı Ö.Ç.’nin de arasında olduğu 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı (TEM), Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat (MİT) Başkanlığı tarafından yürütülen koordineli çalışmalar neticesinde 26 Ocak'ta Diyarbakır ve Mersin’de 6 ayrı noktada eş zamanlı operasyon icra edildi. Operasyonda PKK/KCK terör örgütünün YPS şehir yapılanması sorumlularından ‘Demhat’ kod adlı Ö.Ç. ile yapılanmanın hücre birimlerinde faaliyet yürüten M.E., S.Ç., M.G. ve M.S.Ç. adlı 5 şüpheli yakalandı. Ekiplerin yaptığı araştırmalarda, örgütün hücre yapılanmasının Ö.Ç'nin PKK/KCK’nın yurt dışındaki temsilcilerinin talimatları doğrultusunda hareket ettiği, hücre yapılanmasındaki diğer teröristler ile birlikte sabotaj/suikast tarzı eylemler gerçekleştirecekleri yönünde bilgilere ulaşılarak örgütün dağ kadrosuna eleman temin ettikleri yönünde tespitler yapıldığı öğrenildi.

Ayrıca yapılan istihbarat çalışmalarda, teröristlerin sosyal medya platformları üzerinde genç yaştaki şahısların ortalama yöntemleri ile zaaflarını ve motiflerini öğrendikleri, akabinde ise genç şahısların zaafları üzerinden şantaj, baskı ve tehdit yaptıkları, tuzaklarına düşürdükleri gençleri, bulundukları ergenlik çağı bunalımları ve aileleri ile yaşadıkları olumsuz durumlarını da kullanarak PKK/KCK’nın dağ kadrolarına katılmaları için ikna etmeye çalıştıkları ekiplerce belirlendi.

Öte yandan, PKK/KCK’nın, dağ kadrolarına katılmaya ikna olan gençlerin banka hesaplarına para gönderdikleri, sonrasında illegal şekilde sınır dışına çıkarttıkları ve terör örgütüne teslim ettikleri tespit edildi. Dün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen Ö.Ç., M.G. ve M.S.Ç., tutuklandı, M.E. ile S.Ç. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA