Kupon ilçe Yenişehir’e çivi çakmadılar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kupon ilçe Yenişehir’e çivi çakmadılar!


 

TİP’in Mersin Yenişehir adayı Gencer Baykul, “İlçemizi kendileri için siyaseten ‘kupon ilçe’, ‘kale’ olarak görenler her şeyden önce siz yurttaşlarımızın seçme iradesine saygısızlık yapmaktadırlar. 5 yıl boyunca neredeyse tek bir çivi çakmadıkları halde, halkın iradesine ipotek koyduklarını düşünenlere en güzel cevabı 31 Mart akşamı yurttaşlarımız verecektir” dedi.

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin Yenişehir İlçe Belediye Başkan Adayı Gencer Baykul, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklaması ile projelerini anlattı.

Öncelikle kendini tanıtan Baykul, Mahmudiye Mahallesinde doğduğunu, İlk öğrenimini n İleri İlk Okulu’nda, orta öğrenimini ise Mersin Atatürk Lisesi’nde tamamladığını aktardı.

Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olduğunu bildiren Baykul, “Uzun yıllar özel sektörün değişik iş kollarında emek ve ekmek mücadelesi verdim. Hayatımızı zehir eden şeylerin, onu seyrederek değişmeyeceğini anladığım andan beri, örgütlü politik mücadelenin içinde yer aldım. Türkiye İşçi Partisi’nin üyesiyim. İktisat ve mesleki alanlarda yazdığım makalelerin yanı sıra, ‘en büyük tutkum’ olan edebiyat alanında da eserler ürettim.

Mersin-Yenişehir İlçesi’nde ikamet etmekte ve halen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak kendi işimi yapmaktayım.

 

“BELEDİYE YÖNETİMİMİZ BASINA KARŞI HER ZAMAN ŞEFFAF VE TARAFSIZ OLACAK”

Öncelikle, yerel basınımızı ve sorunlarını uzun yıllardır takip eden bir kardeşinizim. Görmezden gelindiğinizi, yok sayıldığınızı, tehdit edildiğinizi, hiçbir iş güvencesi olmadan ve sosyal güvencesiz çalışmak zorunda kaldığınızı, biat etmediğiniz için ekonomik olarak cezalandırılmaya çalışıldığınızı ve daha pek çok sorununuzun farkındayız. Ancak, bunca Çileli yoldan geçtikten sonra şunu herkes bilmelidir ki, basın korunamazsa, özgür basın olmazsa Demokrasi de olmuyor. Gördük, yaşadık ve öğrendik! Bu nedenle,

Belediye Başkanlığımız sırasında, gerçeğin peşinde halk adına soru soran her basın mensubuna kapılarımız her zaman açık olacaktır. Belediye yönetimimiz size karşı her zaman şeffaf ve tarafsız olacaktır.

 

“BİZİ ELEŞTİRİN”

Bizi eleştirmenizi isteriz. Sizden gelecek tüm eleştirilere açık olacağımıza ve kendimizi geliştireceğimize söz veriyoruz.

Görev yaptığımız süre içinde Belediyemizin hiçbir yöneticisi veya çalışanı siz değerli basın mensuplarına cevap yetiştirme gayretkeşliği ya da saldırganlığı içinde olmayacaktır, söz veriyoruz.

Belediye olarak, sahadan gelen, halk adına araştıran ve soru soran, basın camiası içinde saygın gerçek meslek erbabı mensuplarımızın paydaşı olacağımızın da bilinmesini isterim” dedi.

 

“NE MEVCUT SİYASETE NE DE SÖZDE MUHALEFETE MECBUR DEĞİLSİNİZ”

Başta Yenişehir İlçe sakinlerimiz olmak üzere, kamuoyuna vermek istediği mesajlara da değinen Gençer Baykul, sözlerini şöyle tamamladı; “Yenişehir İlçemizin değerli sakinleri, biliyoruz ki, siyasetin mevcut halinden ve yapılış biçiminden çok bıktınız. Ancak kendi kabuğumuza çekilerek sorunlarımızı çözemeyiz. Ne mevcut siyasete ne de sözde muhalefete mecbur değilsiniz. Türkiye İşçi Partisi, sizin gibi sahici ve dürüst bir siyasetin bayrağını yükseltmeye söz veriyor ve sizi de mücadeleye çağırıyor.

Değerli sakinlerimiz, Yenişehir İlçemizi kendileri için siyaseten ‘kupon ilçe’, ‘kale’ olarak görenler her şeyden önce siz yurttaşlarımızın seçme iradesine saygısızlık yapmaktadırlar.

Yenişehir İlçemize 5 Yıl boyunca neredeyse tek bir çivi çakmadıkları halde, halkın iradesine ipotek koyduklarını düşünenlere en güzel cevabı 31 Mart akşamı yurttaşlarımız verecektir.

 

SÖZDE YARDIMLARLA GÖZ BOYAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Değerli sakinlerimiz, 200 – 300.-TL’lik kartlarla, yani günlük bir kazan simidi bile alınamayacak sözde yardımlarla yurttaşlarımızın gözünü boyamaya çalışanlara, yoksulluğu istismar edenlere itibar etmeyiniz. Yoksullukla mücadele etmenin tek yolu vardır, o da kaynak yaratarak İŞ ve AŞ sağlamaktır. İnsan onuruna yakışır, sürekli bir geçim kapısı inşa etmektir. O kaynaklar bizim ilçemizde vardır. Eksik olansa siyasi irade ve yönetenlerin tercihidir. Biz bu tercihi, işçiler, işsizler, dezavantajlı toplumsal kesimler, gençler ve kadınlar lehine çevireceğimiz bir Halkçı Belediyecilik sergileyeceğiz.

 

“SÖZ VERİYORUZ”

Bu çerçevede; emekçilerin, orta ve alt gelirli yurttaşların, gençlerin ve kadınların sesi olan Türkiye İşçi Partili Belediye Başkan Adayı olarak, 57 Maddeden oluşan ‘Söz Veriyoruz!’ metnimizi çok yakında siz değerli basın mensuplarımız ve kurumlarınız aracılığıyla paylaşacağız. Şimdilik, bu metin dahilinde odaklanacağımız ilk işlerimizden bazılarını kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz:

1 Nisan tarihinden itibaren, mesai saatleri dışında Belediye Başkanı makam aracı kullanmayacağımın, işe otobüsle ve/veya bisikletle gidip geleceğimin ve hiçbir belediye bürokratının da makam aracı kullanmayacağını sizlere garanti ettiğimin bilinmesini isterim.

 

HİÇBİR BELEDİYE ÇALIŞANI YOKSULLUK SINIRI ALTINDA ÇALIŞTIRILMAYACAK

1 Nisan’dan sonra Belediye şirketlerinde çalışan işçilerimiz dahil, hiçbir belediye çalışanımız yoksulluk sınırı altında bir ücretle çalıştırılmayacaktır.

Toplumsal cinsiyet eşitliğine tam olarak riayet edecek ve Belediye şirketleri dahil tüm çalışanlarımızın yüzde 50’sinin kadınlardan oluşması sağlanacaktır.

Belediyemiz, çalışanlarımızın işvereni değil, paydaşı olacaktır. Sendikasız tek bir çalışanımız kalmayacak, çalışanlarımızın sendikanın söz sahibi aktif bireyleri haline getirilmesi sağlanacaktır.

Belediyemiz bünyesinde 18-25 yaş arası gençlerin işe alınmasına öncelik vereceğime ve bu yaş aralığında yer alanların, işgücüne katılımındaki halihazırda %2 olan çok düşük oranı, ilk 3 Yılda %15’e yükselteceğime söz veriyorum.

 

“YENİŞEHİRLİ İŞ, AŞ SAHİBİ OLABİLECEK”

Yenişehir Meslek Edindirme ve İstihdam Bürosu (YEMEB-İSTİHDAM) kuracağıma ve başta ilçemizde yaşayan 19-30 Yaş arası işsiz ve mesleksiz genç ve kadınlar için İŞ ve AŞ sahibi olabilecekleri, sürekli mesleki kurslar ve eğitimler düzenleyeceğime söz veriyorum.

Çalışan kadınlar için Belediye bünyesinde çocuk kreşleri açılacağına ve bu kreşlerde, başta, ekonomik durumu uygun olmayan ailelerin çocukları olmak üzere, ücretsiz eğitim imkânı sağlanacağına söz veriyorum.

Belirlenecek makam aylığının yarısını ihtiyaç sahibi genç ve başarılı öğrencilere burs olarak dağıtacağıma ve öğrenci burslarını geliştirmeye odaklanacağıma söz veriyorum.

Üniversite öğrencilerinin barınma problemini çözmek için oluşturulacak yeni burs sisteminde burslarına ilave olarak barınma katkı payı eklenmesinin sağlanacağına söz veriyorum.

İlçemizdeki sivil toplum örgütlerine ait barınma, konaklama yerlerinin öğrencilerimizin hizmetine sunulması için gerekli her türlü tedbiri geliştirileceğine söz veriyorum.

 

ESNAF İLETİŞİM HATTI KURACAĞIM

Esnaflarımızın belediye bürokrasisine her zaman ulaşabilecekleri özel bir Esnaf İletişim Hattı kuracağıma söz veriyorum.

Belediyemiz sınırları içinde 1 Nisan’dan sonra kurulacak olan AVM’lerin kuruluş yeri belirlenirken, yalnızca kurucu şirketin kar elde etmesine dönük çalışmalar karşı duracağıma, İlçe sakinlerimizin ve esnafımızın görüşü alınmadan AVM açma ruhsatlandırması yapmayacağıma söz veriyorum.

Hayvan Hakları Evrensel Bildirgesinde yer alan tüm hususlara eksiksiz riayet edeceğime, riayet edilmesi için yoğun çaba göstereceğime, bu konuda eğitsel ve farkındalık arttırıcı çalışmalara önem vereceğime,

İlçemizin merkezi bir bölgesinde, sahipsiz hayvanlarımıza bakım ve tedavi hizmeti verecek ve aynı zamanda hayvan sahibi sakinlerimizin de düşük bir ücretle bu hizmetlerden yararlanabileceği bir Veterinerlik Kliniği (YENİŞEHİR-VET) kuracağıma söz veriyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA