Köylerde direniş var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Köylerde direniş var!


 

Toroslar’ı delik deşik edecek Büyükşehir’in Metro Projesi ile MIP’in liman genişletme çalışmalarında kullanılmak üzere köylerde kurulmak istenen taş ocaklarına karşı Mersin Çevre Platformu’nun köylerde başlattığı bilgilendirme çalışmaları hız kazandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Limanı’nı Atatürk Parkına doğru genişletmek isteyen Singapurlu MIP Şirketi ile CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin metro projesinde kullanmak üzere köylerde açılmak istenen taş ocaklarına karşı direniş eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları ile hız kazandı.

 

ÇEVRECİLER KÖYLERDE KAPI KAPI GEZİYOR

Bu kapsamda Hamzabeyli’de iki tane olmak üzere, Turunçlu, Karahacılı, Değirmençay’da birer adet olacak şekilde kurulmak istenen taş ocaklarına karşı Mersin Çevre Platformu köylere giderek evleri tek tek gezip, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapıyor. Söz konusu ocakların yaratacağı çevre zararını anlatan ve ileride neden olabileceği tahribat hakkında bilgi veren platform üyesi çevreciler ve uzmanlar, yöre halkının sorularına da yanıt veriyor.

 

TARIM VE HAYVANCILIK YAPILIYOR

Özellikle kente en yakın köylerden olan Hamzabeyli’de kurulmak istenen iki ayrı taş ocağının tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan köylülere büyük darbe vurulacağını anlatan uzmanlar, direniş için yapılması gerekenler hakkında bilgiler veriyor. Köylülerin de büyük ilgi gösterdiği ve direnişte kararlı olduğunu söylediği çalışmaların etkin bir şekilde süreceği öğrenildi.

 

OCAKLARA KARŞI İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Mersin Çevre Platformu, Hamzabeyli, Turunçlu, Karahacılı, Değirmençay başta olmak üzere köylerde yürüttüğü bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra bir de imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına da destek sağlayan köylülerin, taş ocaklarını istemediklerini dile getirmek üzere eylem ve protestolara da katılım sağlamaya hazır olduğu öğrenildi.

 

MERSİN SOKAĞA İNMEYE HAZIRLANIYOR

Platform yetkilileri, “Herkes taş ocaklarına karşı, eyleme katılmaya hazır. Önümüzdeki süreçte biraz daha eğitici çalışmalar yaptıktan sonra sahaya ineceğiz. Hem liman genişletme projesine hem de taş ocaklarına karşı birlikte hareket edeceğiz” bilgisi verdi.

 

TARIM VE İÇME SUYU ZARAR GÖRECEK

Platform yetkilileri çalışmaları ile ilgili ayrıca şu bilgileri verdi; Taşocaklarından kaynaklı oluşacak sorunlar bölgesel olarak değerlendirildiğinde bölgenin ormanlık ve tarım alanlarına, içme suyu kaynaklarına, derelerine ve yayla turizmine çok zarar verecektir. Patlatmadan kaynaklı oluşacak gürültü ve toz insan sağlığının bozulmasına neden olacak olup, özellikle oluşacak gürültü insanların ve çocukların psikolojisini çok olumsuz etkileyecektir. Üretilecek malzemenin kamyonlarla taşınması ayrıca bir kirlilik yaratacaktır. Mahallelerin geçim kaynağı olan tarımın olumsuz etkilenmesi bölge insanlarının yoksullaşmasına ve göç etmesine neden olacaktır. Köylerde taşocaklarının kurulmasını istemiyoruz. Hep birlikte mücadele edersek kazanırız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA