CHP’de hesap günü! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’de hesap günü!


 

CHP’nin Mersin’de belediye başkan adaylarını belirme sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken hafta sonu Yenişehir ve Mezitli’de meclis üyeliği ön seçimi ile kritik bir süreç yaşanacak.

Hediye Eroğlu

 

CHP Genel Merkezi, belediye meclis üyesi adaylığı için yapılacak önseçimlerle ilgili il örgütlerine genelge gönderdi. Genelge kapsamında Mersin’de 28 Ocak Cumartesi günü meclis üyelikleri için ön seçim yapılacak.

 

GERİLİM SÜRÜYOR

CHP’nin Mersin’deki kalelerinden biri olan son 5 dönemdir parti tarafından yönetilen Yenişehir ilçesindeki ön seçimde partililer Bahçelievler İlkokulu’nda meclis üyeliği ön seçimi için sandık başına gidecek. Meclis üyeliği başvurusu en yüksek olan ilçelerden Yenişehir’de ki ön seçimde 71 aday adayı yarışacak.

CHP’nin Yenişehir Belediye Başkan adayı mevcut Başkan Abdullah Özyiğit olurken, meclis üyeliğinde kıran kırana bir yarış yaşanması bekleniyor.

Büyük kavgalara sahne olan mahalle delege seçimleri sonrası ilçe kongrelerinde ki yüksek tansiyon belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinde zirve yaparken gerilimin meclis üyeliği ön seçimine de yansıyacağı düşünülüyor.

 

SEÇER- ÖZYİĞİT ÇEKİŞMESİ YAŞANACAK

Partinin dizayn edilmesine tepkili olan CHP’liler skandallar yaşanan mahalle delege seçimleri ve kongrelerde yaşananları unutmazken tepki çeken belediye başkan adayı belirleme süreci sonrası beraberinde gelen istifaların dengeleri değiştirdiği konuşuluyor.

Yenişehir’de, mahalle delege seçimlerinden ilçe başkanı seçimlerine ve son olarak da belediye başkan adayı belirleme sürecinde sık sık karşı karşıya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile mevcut Yenişehir Belediye Başkan Abdullah Özyiğit arasında ki çekişmenin meclis üyeliği belirlemelerinde had safhaya ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

İLK RAUNDU ÖZYİĞİT KAZANMIŞTI

Toplam 400 delegenin bulunduğu CHP Yenişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in (mavi liste) ile Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in (beyaz liste) ile yarışa girdiği parti üst kurul delege seçiminde kazanan Özyiğit ve ekibi olmuştu. Seçer’in desteklediği mavi listeden aday olan CHP İl Başkanı Koral Ömür, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, ilçe başkanı Tayar Tahiroğlu’nun bu desteğe rağmen seçilememişti.

Kongre seçimlerinde il başkanı ve milletvekilini delege seçtiremeyen Seçer ve ekibi ile İl Başkanı Ömür ve Milletvekili Kış büyük şok yaşamıştı.

 

MEZİTLİ’DE KARIŞIK!

CHP Mezitli’de de benzer bir durum yaşanıyor. Mahalle delege seçimi, ilçe başkanlığı ve parti üst delege seçiminde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile mevcut başkan Neşet Tarhan’ın yarışında yaşanan gerilimin meclis üyeliği ön seçimine de yansıması bekleniyor.

Neşet Tarhan ilçe seçiminde yarışı kazansa da ilçe belediye başkan adayı olarak gösterilmemesi sonrası dengelerin değiştiği Mezitli’de teşkilattaki büyük rahatsızlığın sandığa yansıması bekleniyor.

Dr. Hakan Kundak İlkokulu’nda yapılacak CHP Mezitli belediye meclis üyelik ön seçiminde 58 aday adayı yarışacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA