4,5 yılda 6 bin 150 Akdenizli kadın Türkiye’yi gezdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

4,5 yılda 6 bin 150 Akdenizli kadın Türkiye’yi gezdi


 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı kültür ve sanat evlerinde düzenlenen kurs ve eğitimlere katılan Akdenizli kadınlar, 4,5 yılda Türkiye’nin farklı birçok ilini gezdi. 2021 yılından bugüne kadar 6 bin 150 kadın, farklı şehirlere geziye götürülürken, birçoğu da hayatında ilk kez şehir dışına çıkmanın keyfini yaşadı.

Haber Merkezi

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kültür ve sanat evlerinde verilen kurslara katılan kadınları gezilere götürmeye devam ediyor. Daha önce çoğu şehir dışına çıkmayan kadınlar, Türkiye’nin farklı illerini gezerek, o bölgelerle ilgili bilgiler aldı. İlk kez 2021 yılında başlayan bu geziler sayesinde, bugüne kadar 6 bin 150 kadın Kapadokya, Konya, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Ankara’ya götürülürken, belirli tarihlerde de Mersin’in tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Gittikleri bölgeleri bilen rehberlerin de eşlik ettiği kadınlar unutulmaz zaman geçirdi. Öte yandan ‘Anne Kız Kapızlı Kampında Deniz ile Buluşuyor’ projesiyle de 400 anne-kız tatil yapmanın keyfini yaşadı.

 

“BİZDEN ÖNCE KADINLARA VE GENÇLERE BU İMKÂNLAR SUNULMAMIŞTI”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kadınlara ve gençlere önem verdiklerini altını çizerek; “Göreve gelir gelmez ilçemizin makus tarihini kırmak için yoğun bir çalışma başlattık. Özellikle kadın ve gençlere ayrı bir önem verdik. Gençleri sporla, eğitimle ve sosyal projelerle buluşturduk. Kadınları kültür ve sanat evlerimizde okuma-yazma kursu başta olmak üzere birçok mesleki eğitimle buluşturduk.

Burada kurs gören kadınları da belirle periyotlarla gezilere götürdük. Yine yaptığımız projeyle anne ve kız çocuklarını da kamp tatiline götürdük. Akdeniz’de, bizden önce kadınlara ve gençlere bu tür imkânlar sağlanmamıştı. Bu projemizle birçok kadın, hayatında ilk kez şehir dışına çıkmanın veya tatil yapmanın keyfini yaşadı. Akdeniz artık istenmeyen olaylarla değil; spor, eğitim, kültür ve sanatla anılıyor. Akdeniz’de huzur ve güven var artık. Bundan sonra da bunu devam ettireceğiz. İnşallah Akdeniz’i hep birlikte Mersin’in marka ilçesi haline getireceğiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA