Anamur’da heyecanlandıran keşif | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Anamur’da heyecanlandıran keşif


 

Mersin’in Anamur ilçesinde yeni bir bitki türü keşfedildi. Anamur Lalesi, Fritillaria nevzatcaglari, endemik bitkisi yeni bir terslale türü olarak tanımlandı. Bitkiye keşfi yapan öğretmen fotoğraf sanatçısı Nevzat Çağlar’ın adı verildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Anamur Çevre Platformu yaptığı açıklama ile Mersin’in Anamur ilçesinde yeni bir bitki türünün keşfedildiği açıklandı. Anamur Lalesi, Fritillaria nevzatcaglari, endemik bitkisi yeni bir terslale türü olarak tanımlandı. Bitkiye keşfi yapan öğretmen fotoğraf sanatçısı Nevzat Çağlar’ın adı verildi.

 

GEEN SENE BULUNMUŞ

Nevzat Çağlar’ın açıklamaına da yer verilen paylaşımda, “Geçtiğimiz yıl mart ayında fotoğrafını çektiğim bir terslale türü bitkinin fotoğraflarını Flora grubunda paylaştım. Fotoğraflarımı inceleyen Ege Üniversitesi’nden sayın Prof. Dr. Hasan Yıldırım hocamız, bunun yeni bir bitki olabileceğini belirtmesi ve kendisinin tavsiyeleri ile araziye tekrar giderek bitkiye ait örnekler topladım. Bitkiye ait örnek ve fotoğrafları Hasan hocamızın yönlendirmesiyle ters lale türleri konusunda uzman olan Aksaray Üniversitesi’nden sayın Prof. Dr. Mehtap Tekşen’e gönderdim.

 

“YENİ BİR TERSLALE TÜRÜ OLARAK TANIMLANDI”

Bitkiyle ilgili bilimsel yayın Prof. Dr. Mehtap Tekşen, Resimli Türkiye Florası bilim editörlerinden Aşkın Öykü Çimen ve Prof. Dr. Hasan Yıldırım tarafından 22 Ocak 2024’de taxonomik botanik dergilerinden Annales Botanici Fennici'de "Fritillaria nevzatcaglari" ismi ile yayınlanarak bilim dünyasına yeni bir terslale türü olarak tanımlanmıştır.

Bitkiye ismimi vererek beni gururlandıran kıymetli hocalarımıza teşekkür ederken, emeklerine sağlık diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Anamur Lalesi, doğup büyüdüğüm Anamur’a ve ülkemiz florasına hayırlı olsun” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA