Ankara’nın yükü ağır olacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ankara’nın yükü ağır olacak!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın, Ankara’da Konuk Evi Projesi için mülk satın alınmasına CHP’den; ‘maliyeti yüksek olur’ gerekçesiyle ‘kiralayalım’ önerisi geldi. Ancak Başkan Kocamaz’ın ısrarı ile karar satın alınması yönünde oldu!

Hediye Eroğlu

Mersin için önemli konuların görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez bir ilçede toplanarak, Tarsus’ta kentin sorunlarına çözüm aradı. 
Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, idare tekliflerine ait 27 komisyon raporlarına ait 26 ve gündem dışı 10 madde görüşüldü.
İdare tekliflerine ait maddelerin görüşülmesi ve ilgili birim komisyonlarına oy birliği ile havale edilmesinin ardından Meclis Toplantısı’nda gündem dışı maddeler konuşuldu.
Ayrıca Hikmet Koç’un Encümen üyesi seçilmesinin ardından boşalan Büyükşehir Belediye Meclisi İkinci Başkanvekilliğine yapılan gizli oylamayla Ali Rıza Kibrit seçildi.

ANKARA’DA MÜLK ALINMASIN, KİRALANSIN!
Mecliste, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın seçim projelerinden biri olan ‘Ankara’da Konuk Evi” projesi tartışılan gündem maddelerinden oldu. 
CHP’li Meclis üyeleri Ankara’da alınacak bir mülkiyetin maliyetinin yüksek olacağını ve kontrolünün de sıkıntılı olabileceğini söyleyerek, kiralama yönteminin tercih edilmesini önerdiler. 
Başkan Kocamaz ise özellikle hasta yakınlarına Ankara’da böyle bir hizmet verilmesinin insani boyutunun öneminin büyük olduğunu vurgulayarak, “Meclis üyelerini gönderdik, Ankara’da bir inceleme yaptırdık. Hangi binayı kiralarsak kiralayalım içine yapacağımız tadilat masrafı 2 milyon TL’yi bulur. 2 milyon TL’yi kiralık bir mülke vereceğimize, kendimiz bunu alalım dedik. Yaptığımız incelemeler neticesinde 5 ile 17 milyon TL arasında fiyatlara satılan binalar bulduk. Burayı sadece hastası olanlar kullanabilecek, rastgele herkes gidip burada kullanamayacak, bir yönetmeliği olacak. Ayrıca içerisinde bir de irtibat bürosu olacak. Endişeleriniz var ise siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan bir komisyon oluşturur, ve gerekirse bu komisyonun zaman zaman giderek orada denetim yamasını sağlayabiliriz” dedi. 
Teklif oy çokluğu ile kabul edildi. 

BELALI KAVŞAK, YENİDEN MECLİS’TE
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin tartışmalı kavşak düzenlemesi yeniden mecliste! Kavşak ile ilgili imar planı düzenlemesi talebi yeniden meclise geldi. Başkan Kocamaz’ın, “Başımıza bela bir kavşak, kaç defa görüşüldü” diyerek tepki gösterdiği teklif, İmar Bayındırlık ve Ulaşım Komisyonlarına havale edildi. 

AKARYAKIT İSTASYONU TARTIŞMA YARATTI
Mut’ta bir bina ile ilgili plan tadilatı, akaryakıt istasyona 26 metre yakınlıkta olması nedeniyle tartışma yarattı. Rapor ile ilgili söz alan meclis üyeleri rapora itiraz ederken, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, alınan kararın yasaya uygun olduğunu, ancak görsellik açısından yanlış olduğunu belirtti. AKP’li İsmail Yerlikaya ise, burada akaryakıt istasyonu ile ilgili değil, bina ile ilgili tadilatın söz konusu olduğunu söyledi. Yerlikaya, meclis üyelerinin konuyu tam olarak anlamadığını, mevcut yasalar çerçevesinde burada yer alan akaryakıt istasyonun LPG ruhsatı alabileceğini vurguladı. Bu maddeye itirazların ana konusunu ise, ileride turizm alanı olarak değerlendirilebilecek binanın, bahse konu akaryakıt istasyonuna yakın olması, bununda daha sonra sorun yaratabileceği oldu. Rapor 4 meclis üyesinin ret kararı üzerine oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi.
Mecliste ayrıca, köy yerleşik alanları ile ilgili yaşanan sorunlar Meclis üyeleri tarafından tartışıldı.  Bu sorunu daha çok ilçe belediyeler yaşarken, Büyükşehir Yasasından kaynaklanan boşluğun farklı şekilde yorumlanabileceği öne çıkarken bunun üzerine, Başkan Kocamaz, bu gündem maddesinin Cuma gününe kadar görüşülüp ilke kararı alınmasını ve bu sorunların önüne geçilmesini istedi.
Toplantının sona ermesinin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile ilçe belediye başkanları ve Meclis üyeleri Tarsus’un çeşitli mahallelerini ziyaret ederek yapılan yatırımları yerinde inceledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA