Soda işçilerinin TİS sevinci | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Soda işçilerinin TİS sevinci


 

Soda Sanayi işçileri, toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden istediğini alarak ayrıldı.

SONER AYDIN

Soda Sanayi A.Ş. ile Petrol-İş Sendikası arasında 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Toplu sözleşmeyi gazetemize değerlendiren Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Yunus Murat Marangoz işçilerin sözleşmeden memnun olduğunu ve istediklerini aldıklarını söyledi. 
Soda Sanayi’de 495 işçiyi kapsayan 2 yıllık toplu imzalandığının altını çizen Marangoz, toplu sözleşmenin yeni asgari ücret döneminden yani 1 Ocak 2016’dan bu güne geçen zamanı da kapsadığını belirtti. Yapılan anlaşmanın ardından ilk yıl işçilere 352 lira zam uygulanacak. Sosyal yardım ücretlerinin de yüzde 17 ila yüzde 20 arasında arttırıldığının dile getiren Marangoz, 700 TL işçilere izin ödeneği, 700 TL Ramazan Bayramı ödeneği, 
700 TL Kurban Bayramı ödeneği, 1.800 TL yakacak ödeneği, 1.100 TL evlenme ödeneği,  800 TL Yüksekokul tahsil ödeneği,  540 TL lise tahsil ödeneği, 485 TL ilkokul tahsil ödeneği, 550 TL 3. çocuk için doğum ödeneği, 1.15 TL vardiya ve 1.15 TL ise gece zammı verileceğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA