Mersin KA.DER Dinçer’e emanet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin KA.DER Dinçer’e emanet


 

Seçime giden Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Şubesi’nde yeni başkan İlksen Sorguç Dinçer oldu. Dinçer, yerel seçimlerde kadın temsil oranı arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Mersin Şubesi 4. Olağan Genel Kurulunu Yenişehir Belediyesi Akademi Salonunda gerçekleştirdi. Genel kurulda hali hazırda KA.DER Danışma Kurulu üyesi olan ancak bu görevi Haziran ayında sona erecek olan İlksen Sorguç Dinçer, KA.DER Mersin Şubesi’nin yeni başkanı oldu. Dinçer’in yönetiminde Nuran Doğaroğlu, şube sekreterliğine, Konca Tozlu, şube muhasipliğine seçildi.

İlksen Sorguç Dinçer yaptığı konuşmada, “Günlerdir genel kurul hazırlığı için çaba harcayan şube sekreteri Nuran Doğaroglu'na, muhasibimiz Konca Tozlu'ya teşekkürler. Divan üyelerimize, sandık kurulu üyelerimize teşekkürler. Tüm KA.DER’lilere teşekkürler. Genel Kurulumuza, çiçek ve mesaj gönderen Genel başkanımız Nuray Karaoğlu'na sonsuz teşekkürler. Lojistik destekleri için Yenişehir Belediyesine teşekkürler. Biz kadınlar birlikte güçlüyüz. Genel Kurulumuz, KA.DER Mersin Şubesine, Mersin'li kadınlara hayırlı olsun” dedi.

 

HEDEF KADIN MECLİS ÜYESİ VE MUHTAR SAYISINI ARTTIRMAK

Başkan Dinçer, yakın zaman hedeflerinin 31 Mart yerel seçimlerde siyaset sahnesinde kadınların eşit temsil adına daha çok yer almasını sağlamak olarak açıklayarak, “2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ilçemizde hiç kadın belediye başkanı seçilememiştir. İlimizde 37 kadın meclis üyesi seçildi ancak daha sonra birinin vefat etmesi ile bu sayı 36 ya düştü.

Şimdi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde eşit temsil adına çalışmalarımıza, kadın iş birliğiyle devam edeceğiz. Amacımız mevcutta var olan 36 kadın meclis üyesi sayısını artırmak.

806 muhtarın sadece 22 si kadın muhtar. Biz kadın muhtar sayısını 50’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“MERSİN 74 YILDIR KADIN BELEDİYE BAŞKANI GÖRMEDİ”

Cumhuriyetin 100. yılında kadın temsilini en üst seviyeye çıkarmak istediklerini belirten İlksen Sorguç Dinçer, Türk kadının belediye başkanı seçme ve seçilme hakkını yasal olarak elde edişinden 20 yıl sonra 1950’de Mersin’in bir kadını Müfide İlhan'ı belediye başkanı seçtiğini anımsattı. “Aradan 74 yıl geçmesine rağmen Mersin bir daha kadın belediye başkanı görmedi” diyen Dinçer, Mersin'de 13 ilçe ve büyükşehir belediye başkanı erkek. Bu tablo Mersin'e yakışmıyor. 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerimde kadın belediye başkan adayları ne yazık ki seçilebilir yerlerden gösterilmedi. Ama mevcut 24 kadın muhtar yeniden aday, ayrıca şu ana kadar bizimle iletişime geçen 65’in üstünde kadın muhtar adayı var. Tüm kadın adayların yolları açık olsun. Başarılar diyorum” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA