Kilis sahipsiz değil! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kilis sahipsiz değil!


 

IŞİD’in bombalar yağdırdığı Kilis’e yaşam dururken, Mersin hükümete; “88 roket, 22 ölü, 0 tepki”, “Kilis saldırı altında” tepkisi geldi.

YUSUF CAN GÜDÜK

Mersin’de yaşayan Kilisliler’in düzenlediği, “Kilis sahipsiz değil” mitingini Forum Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kilis Kültür Derneği Mersin Şubesi öncülüde yapılan mitingde, Kilis'te yaşanan roket saldırıları protesto edildi. 
“Sınır namustur namusuna sahip çık” sloganları atarak, ‘88 roket, 22 ölü, 0 tepki’, ‘Kilis saldırı altında’ ve ‘Nobel ödülü bekliyorduk başımıza bomba yağdı’ yazılı dövizler taşındı. IŞİD terör örgütünün Kilis'e attığı roketler nedeniyle yaşanan ölümlerin protesto edildiği eylemde, yetkililerin Kilis'e sahip çıkması istendi. 

KİLİS’TE YAŞAM DURDU
Eylemde grup adına konuşan Dernek Başkanı Selçuk Salcan, insanları diken üzerinde yaşadığı Kilis'te öğrencilerin yüzde 90'ının okula gitmediğini söyledi. Eğitimin durma noktasına geldiğini aktaran Salcan, “Bine yakın Kilis Üniversitesi öğrencisi kaydını dondurmuş, diğerleri ise kenti terk etmiş durumda. Kilis'te sokaklar ve caddeler boş. Esnaf kepenk kapattı. Sosyal ve ticari yaşam durdu. Tüm bu gelişmeler haber bültenlerinde 'Kilis'e yine roket düştü' diye geçmekte ve kamuoyu yanlış bilgilendirilmekte. Kilis her gün İŞID tarafından füze saldırılarına maruz kalıyor. Evlere bombalar düşüyor, halkın üzerine şarapnel yağıyor. Kilis halkı evde ve sokakta öldürülüyor. Kilis, yapılan bu saldırılara karşı yetkililerin sessizliğini haketmiyor" dedi.
Konuşmanın ardından sloganlar atarak bir süre oturma eylemi yapan eylemciler, ardından olaysız şekilde dağıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA