Aydıncık’tan su kesintisi isyanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aydıncık’tan su kesintisi isyanı!


 

Aydıncık’ta birkaç gün önce yaşanan sel felaketi sonrası MESKİ’nin iki gün boyunca bilgi vermeden su kesintisine gitmesi halkı isyan ettirdi!

HEDİYE EROĞLU

 

Altyapıdan üst yapıya kanalizasyondan içme suyuna, yoldan sivrisinek mücadelesine her alanda yatırım eksiklikleri nedeniyle sorun yumağı haline gelen Mersin’in Aydıncık ilçesinde bu defa da su kesintisi isyanı yaşandı.

 

MESKİ’DEN SES SEDA YOK

Aydıncık’ta geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle içme suyunun karşılandığı Soğuksu taştı. İçme suyu kaynağı sel sularıyla kirlendiği için bölgede

içme suyu sıkıntısı başladı.

Bunun üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), su kesintisine gitti. Ancak MESKİ’nin kesintiye dair Aydıncık halkını 2 gün boyunca bilgilendirmemesi tepkilere neden oldu.

 

“SU KESİNTİSİNE YÖNELİK AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin (AGİK-DER), halkın artan tepkisini kamuoyu gündemine taşıdı. Yazılı bir açıklama yapan AGİKDER, yetkilileri halka bilgi vermeye çağırdı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Aydıncık İlçe Merkezine nedeni ne olursa olsun 48 saati aşkın süredir içme suyu verilmemesine yönelik resmi makamlardan bir açıklama yapılmaması kabul edilemez.

Doğal afet boyutundaki yağışlar sonucunda su şebekesinin kaynağının bulanması nedeniyle belirli bir süre içme suyu kesintisine gidilmesi makul karşılanabilir. Su analizleri sonucu eğer uygun değilse şebekeye bu suyun verilmemesi de haklı bir gerekçe olabilir. Ancak, bir Kent bu kadar uzun süre susuz kalamayacağına göre; geçici de olsa nasıl çözümler planlandığının, bu planlamalar doğrultusunda hangi gün ve saatte su verilmesine başlanacağına yönelik en azından resmi bir bilgilendirmeyi bu Halk hak ediyor, diye düşünüyoruz.

Bu nedenle, resmi makamlardan en kısa sürede açıklama bekliyor, bu sorunun bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA