İçel Anadolu ve Abdülkadir Perşembe yüzümüzü güldürdü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İçel Anadolu ve Abdülkadir Perşembe yüzümüzü güldürdü


 

“TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda, Mersin’den İçel Anadolu Lisesi; fizik alanında Türkiye 2’incisi, Abdülkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Psikoloji alanında Türkiye 3’üncüsü oldu.

Haber Merkezi

Ankara’da yapılan, “TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın 47’inci finali, Ankara Ticaret Odası Congresium Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.
Yarışmada bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, Türk dili ve edebiyatı, coğrafya, değerler eğitimi, psikoloji, sosyoloji, tarih ve teknolojik tasarım alanlarında 12 adet birincilik, 15 adet ikincilik, 15 adet üçüncülük, 14 adet teşvik ve 2 adet yılın genç araştırmacısı ödülü verildi. Adana Bölge Merkezinde bulunan 8 il ve KKTC’den başvuru yaparak final yarışmasına katılmaya hak kazanan projelerden 2’si ikincilik, 1’i üçüncülük ve 1’i de teşvik ödülü aldı.
Mersin’i Ankara’da yapılan finallerde temsil eden İçel Anadolu Lisesi Fizik alanında Türkiye 2’inciliği, Abdülkadir Perşembe Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Psikoloji alanında Türkiye 3’üncülüğü kazandırdı.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve böylece farklı bilimsel bakış açıları kazanmalarına katkıda bulunmak amacıyla her yıl Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenleniyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA