‘Baba Ben Geldim’ kadınları tiyatroyla tanıştırdı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Baba Ben Geldim’ kadınları tiyatroyla tanıştırdı


 

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyesi 6 kadın, çıktıkları turneyi başarılı bir şekilde tamamladı. Turnede kadınlar, yeni oyunları ‘Baba Ben Geldim’ adlı oyunu, 8 lise ve daha önce hiç tiyatro oyunu izlememiş köy kadınları için sahneledi.

Haber Merkezi

Mersin'de kadınlardan oluşan 'Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile yeni oyunları olan ‘Baba Ben Geldim’ adlı oyunu, kent merkezindeki 8 lise ve daha önce hiç tiyatro oyunu izlememiş köy kadınları için sahneledi.

KÖY VE ŞEHİR HAYATI ANLATILDI
Topluluk üyesi kadınlar, köy ile şehir arasına sıkışmış bir ailenin yaşam mücadelesini anlattıkları oyunda, tiyatronun kurucusu ve oyunun yazarı Ümmiye Koçak'ın yanı sıra, Duygu Koçak, Ayfer Şen, Seher Dağdur, Emine Gürlek, Necla Tuğral oyunda görev aldı. 
HEM YAZDI HEM YÖNETTİ
Ümmiye Koçak, yaptığı açıklamada, 16 yıl önce başladıkları tiyatro yolculuğunda bugüne kadar kendi yazdığı 'Çiçekler Solmasın, Erik Eşkisi, Nefesi Keskin Hoca, Hasret Çiçekleri, Çiçekler Solmasın, Ozon Tabakası, Doktor Beleş, İki Öküz Parası, Mıktar Adayı Hasret Ana ile William Shakspeare’in Hamlet adlı eserinden uyarladığı Hamlet Hamit oyunlarını sahnelediklerini söyledi.

“ÖRNEK OLMAYA ÇALIŞTIK”
Turne kapsamında sahneleyecekleri oyunda, toplumsal duyarlılığa dikkat çekmeye çalıştıklarını da ifade eden koçak, ''Bugüne kadar sergilediğimiz oyunlarda kadınlara örnek olmaya çalıştık. Turne kapsamında sahnelediğimiz oyunumuzda ise, çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için köyden şehre göçen bir ailenin yaşam mücadelesini seyircilere anlattık” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA