Limanda rezervasyon ile tasarruf sağlanacak! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Limanda rezervasyon ile tasarruf sağlanacak!


 

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, MIP Araç Rezervasyon Sistemi Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Toplantıda limanın kent ekonomisi için önemine dikkat çeken Gökbulut, bu alanda yapılan tüm yatırım ve düzenlemelerin önemli olduğunu vurguladı.

Haber Merkezi

 

Mersin Uluslararası Liman İşletmesi (MIP), düzenlediği toplantıyla limanın operasyonel verimliliğini artırmak amacıyla kullanıcıların taleplerini göz önünde bulundurarak sektör paydaşlarıyla temas içinde hazırladığı Araç Rezervasyon Sistemi’ni tanıttı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut’un da katıldığı toplantıda katılımcılarla sistemin detayları paylaşıldı. Yeni sisteme göre nakliyeciler sisteme kendi öz mal çekiç, dorse ve şoförlerini tanıtıp ardından oluşan havuz üzerinden araç-şoför eşleştirmesi yoluyla araçlar MIP’e girmeden önce yapacakları iş ile ilgili tanımlamaları yaparak belirli bir tarih ve zaman aralığı seçilerek rezervasyon oluşturulabilecek. Bu sayede büyük ölçüde zaman tasarrufu sağlaması hedeflenen sisteme MIP’nin Port Portal sistemine kayıtlı kullanıcılar kimlik ve şifreleriyle giriş yaparak erişim sağlayabilecek. Araç Rezervasyon Sistemi limana giriş süreçlerinin hızlandırılmasına ve daha verimli yönetilmesine, kapı girişlerinde bekleme sürelerinin minimize edilmesine olanak sağladığı gibi zaman ve maliyet avantajı oluşturup operasyonel verimliliği artırması hedefleniyor.

 

GÖKBULUT: “SİSTEM ETKİN VE YETERLİ İNSAN KAYNAĞI İLE DESTEKLENMELİ”

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut, Mersin Limanının kentin en önemli ekonomi odağı olduğunu belirtip birçok farklı sektörün ve ekonomik bileşenin ortak paydası olarak gösterdi. Bu anlamda, Mersin Limanı’nın etkin, verimli ve nitelikli çalışmasının tüm kent ekonomisini etkilediğini kaydeden Gökbulut, “Burada meydana gelecek sorunlar da aynı şekilde kente olumsuz yansımaktadır. Bu sorunlar içinde en çok konuşulan konuların başında ise liman yüklerinin yarattığı trafik gelmektedir” dedi. MIP yetkililerinin, sektörün dile getirdiği sorunlara kayıtsız kalmayıp çözümüne yönelik attığı adımları görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gökbulut, sektör bileşenleriyle görüşme sıklığının artırılmasının sorunların çözümünü de hızlandıracağına inandığını vurguladı. Yalnızca dijital altyapı kurulmasının yeterli olmayacağına dikkat çektiği konuşmasını Gökbulut, “Sistemin aynı zamanda etkin ve yeterli insan kaynağı ile desteklenerek kesintisiz işlemesinin sağlanmasını diliyoruz” sözleriyle tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA