Öğretmene kıyafet yasağı TBMM’ye taşındı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Öğretmene kıyafet yasağı TBMM’ye taşındı


 

Haber Merkezi

 

Mersin’de Yenişehir ilçesinde bulunan Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda kadın öğretmenlere kıyafet yasağı, mobbing ve baskı iddialarına dair iddialar TBMM’ye taşındı.

İddialarla ilgili DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Koca, okul müdürünün, kadın eğitimcilere yırtmaçlı etek, kısa kollu tişört, yakası açık gömlek giymek gerekçesiyle “uyarı” cezası verdiğini anımsatarak, “Basında yer alan haberlere göre öğretmenlerden birine tebliğ edilen ceza metninde etek giyen öğretmen hakkında okuldaki uyum ve barış ortamını bozduğu ifadeleri kullanılmış, cezaya gerekçe olarak da “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik” gerekçe gösterilmiştir.

Bu bağlamda; Kamu kurumlarında çalışan öğretmenlerin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen kanun maddesinin eğitim sendikaları tarafından her yıl düzenli bir şekilde protesto edildiği, sendikaların yürütme kurullarının kararlarıyla yok sayıldığı ve bu konuda öğretmenler ile idarecilerin bu protestoya katılımının oldukça yüksek düzeyde olduğu bilindiği halde söz konusu okuldaki öğretmenlere uygulanan cezada bir keyfilik söz konusu mudur? Bu uygulama aynı zamanda çalışanlara yönelik baskı ve mobbing anlamına gelmemekte midir?

Cezayı uygulayan idarecinin tutumu açık bir ideolojik tutum değil midir? Bu ideolojik tutumun karşılığı olarak söz konusu idareciye bir yaptırım uygulanmış mıdır? Söz konusu cezanın iptali ve eğitim ortamındaki baskı ve mobbingin önlenmesi için bakanlığınızın bir girişimi olacak mıdır?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA