Liman caddesinde ‘seçim yatırımı’ çalışması başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Liman caddesinde ‘seçim yatırımı’ çalışması başladı


 

Yıllardır beklenen liman yolu güzergahında ki yol çalışması seçime 2,5 ay kala başlatıldı. Muhalefetin ‘seçim yatırımı’ olarak eleştirdiği çalışmanın yıllardır kangren olmasına rağmen çözüme kavuşturulmamakla tepki çekmekteydi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, kentin girişinde bulunan, limana giriş-çıkış yapan ağır tonajlı araç ve tırlar için önem arz eden liman yolunda çalışma başlattı. Çalışmalar geçtiğimiz günlerde yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında muhalefet tarafından seçime 2,5 ay kala yapılması nedeniyle ‘seçim yatırımı’ şeklinde eleştirilmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, gecikmeyi limanı işleten MIP Şirketinin kapılar projesindeki gecikmeyle alakalı olduğunu savunarak, yıllardır kangren olmuş bu bölgeyi Şanzelize gibi yapacağını vaat etmişti.

 

ŞERİT SAYISI 3’E ÇIKARTILACAK

Çalışma kapsamında İsmet İnönü Bulvarı Liman Yolu güzergahında, Turgut Özal Kavşağı’ndan istasyona dönen yol arası 2 bin 500 metrelik hat üzerinde yol yenileme çalışması yapılıyor. Ekipler ayrıca, Abide Kavşağı üzerinde kavşak düzenleme çalışması da yapacak. Çalışma ile Abide Kavşağı etrafında şerit sayısı 3’e çıkarılacak.

Tır trafiğinin risk teşkil etmemesi, can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla başlatılan 2 bin 500 metrelik yol yenileme ve kaldırım düzenlemesi esnasında orta refüjler tamamen kapatılıyor.

Yol düzenleme çalışmaları kapsamında, Liman B kapısından tırların sadece çıkışı olacak. Liman B kapısından çıkan tırların Turgut Özal Kavşağı’na ulaşımı, Yol Yapım Bakım ekipleri tarafından yapılan yan yoldan sağlanacak.

İsmet İnönü Bulvarı’ndan doğudan gelen trafiğin istasyona dönmesi esnasında, kavşak etrafında trafik yoğunluğunun azaltması için İsmet İnönü Bulvarı’ndan İstasyon yoluna yan yol bağlantısı yapılacak. Abide Kavşağı’nda yapılacak düzenleme ile de kavşak etrafı şerit sayısı 3’e çıkarılacak.

 

AĞIT TONAJLI ARAÇLARA GEÇİŞ İÇİN SAAT SINIRLAMASI GETİRİLDİ

Bu düzenlemeler sonrası Liman B kapısı karşısında bulunan tırların giriş çıkış yaptığı konteyner alanından çıkan tırların, Turgut Özal Kavşağına ulaşabilmesi için Abide Kavşağı’nı kullanması gerekecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar ile yapılan UKOME Toplantısı’nda alınan karar doğrultusunda da, kavşaktan geçecek ağır tonajlı araçlar için saat sınırlaması getirildi.

Tır trafiğinin Abide Kavşağı’ndan dönüşünün can ve mal emniyeti açısından risk teşkil etmesi nedeniyle, ağır tonajlı araçlar saat 23:00 ile saat 05:00 arası kavşaktan geçebilecek.

Yapılan çalışmalarda bu yol güzergahında, ağır tonajlı araç ve tırların yoğun olarak geçiş yapması nedeniyle 3 kat asfalt çalışması yapılacak.  Bitümlü temel, binder ve aşınma olarak 3 kat serim yapılarak, yol daha dayanıklı ve güvenli hale getirilecek.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA