Şimdide Anamur’a boksit madeni tehdidi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şimdide Anamur’a boksit madeni tehdidi!


 

Mersin’in Anamur ilçesine Tekbir Madencilik Şirketi tarafından kurulmak istenen en toksik madenlerden biri olan boksit madeni açma süreci kapsamında ÇED sürecinin startı verildi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Anamur ilçesi taş ve mermer ocaklarının ardından bu kez de en toksik madenlerden biri olan boksit madeni tehlikesi ile karşı karşıya. Anamur’da Tekbir Madencilik Şirketi tarafından kurulmak istenen en toksik madenlerden biri olan boksit madeni açma süreci kapsamında ÇED sürecinin startı verildi!

 

ANAMUR’DAN NE İSTİYORLAR?

Anamur Çevre Platformu konuyla ilgili kısa bir açıklama yayınlayarak, sürece tepki gösterdi. Platform açıklamasında, “Mersin Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Anamur’da, en toksik madenlerden biri olan boksit madeni açmaya dair ÇED sürecinin başladığına ilişkin duyuruları yayınladı. Sanırız ki, mermer ocakları duyuruları yetmemiş. Ne istiyorlar tarım gelirinden başka geliri olmayan Anamur ve Bozyazı halkından?” ifadelerin yer verdi.

Elmastan sonra en sert ikinci mineral olan boksit, alüminyum metali üretiminde kullanılan başlıca cevher olması bakımından dünya ticaretinde önemli bir yere sahip boksit madenciliği ağırlıklı olarak Konya, Antalya ve Gaziantep ve Muğla illerine çıkarılıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA