Büyükşehir, baskılara boyun mu eğecek? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir, baskılara boyun mu eğecek?


 

Ankara’dan 1/50 binlik Çevre Düzeni Planı’na nükleer santral alanını işaretlemesi için baskı gören Büyükşehir Belediyesi yönetiminden, “Ankara’da kabul görmeyen hiçbir planı uygulama şansımız yok” diyerek, baskılara boyun eğebileceğinin sinyallerini verdi.

Hediye Eroğlu 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu bu hafta, enerji alanında bir kez daha yağma ve talana izin verecek olan enerjiyle ilgili kanun teklifini görüşecek. Nükleer için zeytinliklere ve kıyılara girilebilmesine imkan tanıyacak tasarı öncesi Mersin’de de nükleer hareketliliği sürüyor. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın; Adana-Mersin 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda Akkuyu Nüklere Santral Projesi’ne yer ayırarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 1/50 binlik planda da yer ayrılmasına yönelik baskısı, Büyükşehir Meclis gündeminde yeniden tartışıldı. 

MECLİS’TE NÜKLEER KARŞITI BİLDİRİ DAĞITILDI
Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) öncülüğündeki bir grup sivil toplum kuruluşu meclise çıkarma yaparken, CHP’li Meclis Üyesi Derya Özinç, bu STK’lar tarafından hazırlanan, nükleer bildirisinin tüm meclis üyelerine dağıtılmasını istedi. 
Özinç konuyla ilgili, “Nükleer santralin neden kurulmaması gerektiğini, çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin ele alındığı bu bildiriyi herkesin okuması gerekiyor” şeklinde konuştu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise bildirinin çıkışta dağıtılmasını istedi.   

1/50 BİNLİK PLAN NE ZAMAN GÜNDEME GELECEK?
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan HDP’li meclis üyesi Mustafa Güler de, Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin işaretlenmemesi nedeniyle bakanlıktan tepki çeken, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı 1/50 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı sordu. “Plan tamamlandı. Ne zaman gündeme gelecek?” diyen Güler, “Herkes sabırla bunu bekliyor ve soruyor” dedi.

“ANKARA KABUL ETMEZSE; PLANI UYGULAYAMAYIZ”
Başkan Kocamaz da, 50 binlik planın en kısa sürede meclise geleceğini söyleyerek, “Şuanda değerlendirmeler, son rötuşlar yapılıyor. Bakanlık yetkilileri, 1/100 binlik planın asıl çalışma olduğunu belirterek, 1/50 binlik planın meclise getirilmesine gerek dahi olmadığını bildiriyor. Ama biz planı meclise bir an önce getirme gayreti içerisindeyiz. Ancak bizim kabul edeceğimiz planın Ankara’da da kabul görmesi şart. Ankara’da kabul görmeyen hiçbir planı uygulama şansımız yok. Önümüzdeki günlerde konu meclise gelecek” yanıtı verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA