Tarihi Park’a Mescit tartışma yarattı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarihi Park’a Mescit tartışma yarattı!


 

Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarsus’taki tarihi parkta düzenleme ve içine mescit yapma çalışması Meclis’te tartışma yarattı!

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Tarsus’ta tescilli olan tarihi park içerisindeki 80-100 yaşındaki ağaçları tehlike yarattığı gerekçesiyle kesmesi, yine park içindeki havuzu elden geçirerek, buraya bir mescit yapmasına ilişkin projesi tartışmalara neden oldu. 

CHP’DEN TEPKİ
Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği’nin, halktan gizli yapılmasına tepki gösterdiği çalışmalar Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus’taki Mayıs ayı toplantısında gündeme geldi. 
CHP’li meclis üyesi Derya Özinç, konuyla ilgili söz alarak, “Orman İşletmesi’nin verdiği rapor çerçevesinde 80-100 yaşındaki ağaçlar tehlike arz ettiği söylenerek kesiliyor. Kesim ve budama konusunda daha hassas davranılabilir veya farklı bir yol izlenebilir. Ayrıca burada tescilli bir havuz var, bu havuzun farklı bir yapıya dönüştürülmesi veya buraya ek bina yapılması yanlış” dedi.

“GİDİN BAŞINDA BEKLEYİN”
Burada araya giren Başkan Kocamaz, ağaçların kesilmesi ile ilgili iddialara sinirlenerek, “Gidin başında bekleyin o zaman” diyerek tepki gösterdi. 
Ardından Özinç’e, “Açık konuşun” diyen Kocamaz, “Buraya mescit yapılacak diye endişeniz var ama yapılacak” dedi. 
Derya Özinç ise “Cemevi de yapılsın o zaman” diyerek tepki verdi. 
Kocamaz ise “Herkesin bu tür şeylere ihtiyacı olmayabilir ama yüzde 98’i Müslüman olan bir ülkede insanlar bizden bu talepleri her zaman istiyorlar, biz de bu imkanı onlara sunmak mecburiyetindeyiz. Burası doğal SİT alanı olduğundan yapılan çalışmalar için gerekli izinler alındı ve kazma vuruldu. Koruma Kurulu’nun kabul etmeyeceği hiçbir şeyi biz zaten yapamayız” dedi. 
Park içerisindeki havuzun tescilli bir yapı olmadığını geçmişte kendisinin başkanlık yaptığı dönemde de bu alanda düzenlemeler yapıldığını da anımsatan Kocamaz, ağaç düşmanı olmadıklarını, bu konudaki hassasiyetlerini geçmişten günümüze gösterdiklerini söyledi. 

“SİYASET YAPTIRMAYIZ”
Kocamaz, “Biz gereksiz yere ağaç kesmeyiz. Ama bir tane insanın hayatını kurtarmak için gerekirse bin tane ağacı keserim. Geçmişte bu parktaki ağaçlar nedeniyle yaşanan bir kaza sonucu bir kişi hayatını kaybetti. Biz de orman idaresine burada tescil yaptırarak, düzenlemeye giriştik. Tespit edilen ağaçların bir çoğunu da kesmedik, mümkün olduğu kadar korumaya çalışıyoruz. Koruyabildiğimiz kadar da koruyacağız. Oraya ilave ağaçlar da ektik ama kimse bunu söylemiyor. Orada iki ağaç kesildi diye yaygara yapılıyor.
Ağaç kesilmesinden muzdarip olan insanları ağaç dikmeye çağırıyorum. Hariçten gazel okumak, bu işi siyaset olarak değerlendirmek kolay. Hizmet dışında hiçbir şey bizi ilgilendirmiyor. Bu işte ne siyaset yaparız. Ne de yaptırırız. Zaten şuanda konumuyla ilgili eski konumunu tespit ettiriyor, kayda alıyoruz, iş bittikten sonra karşılaştırma yapacağız. 
Bu parkı en ücra noktasına kadar gezin, yılbaşında 27 Aralık’ta bu parkı yeniden hizmete sunacağımız konumu ile değerlendirin” dedi. 

CHP’Lİ TURGUT’TAN MESCİT TEPKİSİ
Daha sonra söz alan Silifke Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Turgut ise Kocamaz’ın, “CHP’liler mescit yapılıyor olmasından rahatsız” gibi bir algıya neden olduğunu söyleyerek, sözlerini düzeltmesini istedi. 
“Siyaset ile dini ayrı tutmamız gerekiyor. Ben CHP’li belediye başkanı olarak belediye binamızın bodrum katını mescite dönüştürdüm” dedi.
Kocamaz ise “Bazıları, ‘Mescit yaptırmayız, engel oluruz’ dedikleri için tepki gösteriyorum. Şahsı ve bu mekanda onun gibi düşünenleri kast ediyorum” diyerek, kendini savundu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA