Muhalefetten Seçer’e seçim yatırım tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muhalefetten Seçer’e seçim yatırım tepkisi!


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçimlere 2,5 ay kala yıllardır beklenen 3 önemli yol çalışmasının startını verdiğini açıklaması ile muhalefetin hedefi oldu. Seçer’i seçime yönelik yatırımla eleştiren muhalefet, 2,5 ayda söz konusu projelerin bitmesinin mümkün olmadığını savundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Seçime 2,5 ay kala Mersin trafiği açısından son derece önemli biri yıllardır kangren olmuş liman caddesi ve ikisi çevre yollarını uzatılması ile ilgili 3 önemli yom çalışmasının müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, muhalefetten tepki geldi.

 

LİMAN CADDESİNDE YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI

Seçer, toplantı öncesi meclisi bilgilendirerek 3 yeni yol çalışması ile ilgili bilgiler verdi. İlk olarak Liman Caddesi olarak bilinen bölgedeki çalışmayı anlatan Seçer, yıllardır kangren olmuş bu bölgeyi Şanzelize gibi yapacağını söyleyerek, “Uzun süredir meclis gündeminde de konu olan liman caddesinde yani Akdeniz ilçesinde İsmet İnönü Bulvarında yol yenileme çalışmalarına başladık. Toplamda 2 bin 500 metrelik hat üzerinde yol yenileme ve Abide Kavşağı’nda düzenleme çalışmaları yapılacak. Yüze suları için yağmursuyu çalışması da yapılarak altyapı tamamlanacak. Mersin’in doğu girişi olan bu bölge kente yaraşır bir şekle bürünecek.

Burada liman D kapısından tır giriş ve çıkışları nedeniyle çok büyük sorun yaşanıyordu. Yeni kapılardan sonra bu girişte iptal edildi. Sadece çıkışlar veriliyor. Onun için de yeni yol çalışmalarında mevcut araçların kullandığı yol dışında bir servis yolu kullanılıyor. Ama bu da belli bir süre kullanılacak. Mersin merkeze giriş çıkış yapan araçlar daha konforlu bir güzergahta seyahat etme imkanı bulacak.

 

GECİKME LİMANDAN KAYNAKLANDI

Limanda kapı çalışmaları henüz yeni bitti. Eylül ayında açılışı gerçekleştirildi. Bizim oraya girişimiz doğal olarak prosedür sürüyor zaman aldı, Ocak itibariyle başladık. Yolun yapımı, Kapılar Projesinin bitiminden sonra yapılacaktı. Deprem ve sonrasında yine ertelemeye gidilince bizim işimiz gecikti. Bizimle alakalı bir durum değil. Güzel bir cadde Mersinliler’in hizmetine sunulacak.

Buradaki çalışmamız ile Mersin’i doğu girişi artık kendisine yaraşır bir hal alacak. Yıllardır kangren olmuş bu cadde Şanzelize gibi olacak” dedi.

 

İKİNCİ ÇEVRE YOLU UZATILIYOR

Diğer bir çalışmanın ise İkinci Çevre Yolu’nun uzatılması ile ilgili olduğunu söyleyen Seçer, “Daha önce Vatan Caddesinden batı istikametine doğru doğru 980 metrelik kısmı tamamlamıştık şimdi bin 300 metrelik ikinci etabı da hizmete sunmak için yoğun çalışıyoruz. Hem yol düzenleme hem menfez çalışmalarımız sürüyor, 15 Şubat’ta çalışmaları bitireceğiz. Toplamda 2 bin 300 metrelik güzergahı İkinci Çevre Yolu uzantısını Vatan Caddesinden batı istikametine doğru hizmete sunacağız” dedi.

 

“SAYAPARK KAVŞAĞINDAKİ YOĞUNLUK SONA ERECEK”

Bir diğer önemli projenin ise Yenişehir’de 3. Çevre Yolu’nun uzatılması olduğunu söyleyen Seçer, hem Yenişehir hem de Mezitli Belediyelerinin yol için imar planlarında yaptığı uygulamaların bitmesi ile kamulaştırma çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

“3. Çevre Yolunun devamı olan Mimar Sinan Bulvarı ile Üniversite Caddesi arasındaki güzergahta 980 metrelik kısımda bugün itibariyle çalışmaları başlattık. En geç mart ayı sonunda burayı hizmete almayı planladık.

Burası çok önemli. 980 metrelik 35 metre eninde bir yol ama 3 ve 4’üncü Çevre Yolunun Sayapark Kavşağında yarattığı yoğunluğu ortadan kaldıracak.

Bu çalışmaya başlayamadığımız için katlı kavşak çalışmasına başlayamamıştık. Belki projeyi revize etmemiz gerekebilir, trafik yoğunluğu azalacağı için proje küçülebilir, maliyetler düşebilir. Belki 1 milyar TL’ye mal olacaktı katlı kavşak 600 milyona mal olabilir” diye konuştu.

 

“ÇOK GEÇ KALDINIZ”

Ancak bu açıklamalara muhalefettin tepki geldi. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Sadık Türüt, “Hizmet sürenizin bitmesine az bir müddet kala Mersin için, hayatı çekilmez hale dönüştüren sıkıntılar özellikle trafikle alakalı çözüm olabilecek bazı projeleri hayata geçirmek aklınıza geldiği için bir nebze de olsa mutlu olduk. Ama tabi söylemlerinizde bunları seçime kadar bitirebileceğinizi belirttiniz. Biz bu kanaatte değiliz. Bunlar için çok geç kalındı.

 

SEÇİME YÖNELİK YATIRIMLAR

Örneğin 13. Cadde’deki Üniversite Hastanesinin orada biten yoldan bahsettiniz Mimar Sinan Bulvarı orada çünkü. Burası Yenişehir Belediyesi’nin binlik planları yapılırken bu cadde açılacak diye 2 sene önce ilk yapılan plandı. Şuanda hala sıkıntılı bir plan. Kaldı ki yağmur suyu ile alakalı altyapıyı yapacağınızı düşünerek daha önce yapmadığınız yollardan biliyoruz. Bunları yetiştirmeniz için hizmet süreniz içinde çok zor. Bundan dolayı bunları seçime yönelik yatırımlar olarak atfediyoruz. Zannediyorum kamuoyu da benimle aynı fikirdedir” dedi.

 

“SEÇİM YATIRIMINA DA İHTİYACIMIZ YOK”

Vahap Seçer ise yanıtında sert ifadeler kullanarak, “Mersin’in trafiği ile ilgili gerekiyorsa yeni bularlar açmak veya mevcut yolların rehabilitasyonu, ya da ulaşım planları yapmak gece gündüz düşündüğümüz Mersin’in en temel sorunlarından bir tanesi olduğu için bir konudur. Ben size katılmıyorum. ‘Yattık yeni uyandık’ böyle bir şey yok. Biz hep uyanıktık. Seçim yatırımına da ihtiyacımız yok.

 

SEÇER’DEN RÜŞVET ÇIKIŞI

Halkımız 5 yıldır yaptığımız hizmetlerden dolayı 31 Mart’ta ‘devam’ diyecek. Hizmetlerimiz hoşuna gitmiyorsa zaten vermeyecek. Ama son 3 ayda benim milletim yapılan hizmetlerden dolayı bana oy verecek kadar ferasetsiz değildir. Bu sizin değerlendirmenizi Mersin halkına karşı yapılmış bir siyasi nezaketsizlik olarak addediyorum. Benim halkım o kadar da değil, neyin ne olduğunu takip ediyor. Böyle bir rüşveti de kabul etmez benim halkım. Kimseni de haddi değildir son 2,5 ayda. Trafikle ilgili zaten her 5 yılda bir Ulaşım Master Planı yapılıyor. İki yıl önce yapılan denilen planlar meselesi değil konu. Mezitli ve Yenişehir Belediyeleri uygulama yaptı ve henüz daha yeni bitti. Biz de hiç vakit kaybetmeden yapacağız dedik” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA