Erdemli’de içme suyu hatları yenileniyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Erdemli’de içme suyu hatları yenileniyor


 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Erdemli ilçesinde kullanım ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yenileme çalışmalarına devam ediyor. Artan nüfusu da göz önüne alan MESKİ’nin çalışmalarıyla bölgedeki vatandaşlara daha kesintisiz su temin edilecek.

2022 yılında Erdemli genelinde 150 kilometreye yakın içme suyu hattını yenileyen MESKİ'nin, bu yıl da yeni sonuçlandırdığı ihale ile 110 kilometreye yakın içme suyu hattını yenileyeceği belirtildi.

Çalışmaların ilk etabına Mersin Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürüttüğü Erdemoğlu Bulvarı’nda başlayan MESKİ, Erdemli ilçesi D-400 karayoluna paralel olan sahil yolu caddesi üzerinde toplamda 2 bin 800 metre içme suyu hattı yenileme çalışması gerçekleştiriyor.

D-400 karayolu ile Erdemoğlu Bulvarını birbirine bağlayan Şehit Üsteğmen Sokak ile Sabahattin Çakmakoğlu Caddesi üzerinde bulunan kullanım ömrünü tamamlamış 800 metre uzunluğundaki asbest ve PVC boruların artan nüfusa karşı hizmet verememesinden dolayı içme suyu hattı da yenilenirken, böylelikle MESKİ muhtelif çaplarda toplam 3 bin 600 metre içme suyu hattını yenilemiş olacak.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Erdemli Şube Müdürü Necati Tekin Şen, “Erdemoğlu Bulvarı üzerinde bulunan mevcut hattımızın kullanım ömrünü tamamlaması ve artan nüfusa karşılık hizmet verememesinden kaynaklı içme suyu hattı rehabilitasyon çalışması yapmaktayız. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra Erdemli halkı için kesintisiz içme suyu temini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA