Fuara ilgi yok ödüle çok! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Fuara ilgi yok ödüle çok!


 

Mersin son yıllarda CNR Holdingin düzenlediği adeta fiyaskoya dönüşen fuar organizasyonlarına sahne olurken iş insanları ödül töreni ile büyük bir gösterişe imza atan MESİAD’ın fuarda kaderine terk edilmiş boş standı derneğin geldiği içler acısı durumu da gözler önüne serdi!

HEDİYE EROĞLU

 

Artan maliyetlerin esnaf ve sanayicinin nefesini kesmesi, narenciyenin de para etmemesi ile kent ekonomisi can çekişirken Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), gösterişten öteye gitmeyen etkinlikleri ile tepki çekiyor!

Resmi rakamlara göre 2 milyon, ancak resmi olmayan rakamlara göre ise 2,5 milyon insanın yaşadığı Mersin’de artan maliyetlerin esnaf ve sanayicinin nefesini kesmesi, narenciyenin de para etmemesi ile kent ekonomisi can çekişirken MESİAD, gösterişten öteye gitmeyen etkinlikleri ile tepki çekiyor!

 

ŞAŞALI TÖREN!

Kent idarecilerinin ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Yenişehir Kültür Merkezinde  ‘13. Yılın İş İnsanları Ödül Töreni’ düzenleyen dernek, gösterişli bir törene imza attı.

Törende ilk olarak MESİAD tanıtım filmi ve sponsor firmalara dair video gösterimleri gerçekleştirildi ve ardından konuşmalara geçildi.

MESİAD Başkanı Hasan Engin ise, deneyimi, bilgi birikimi ve yaratıcı enerjisiyle MESİAD’ın işsizliği azalttığını, üretimi hızlandırıcı projeler ürettiğini söyleyerek, “Ekonomide güven ve istikrarın sağlanması, sermayenin yatırımlara ve üretime dönüşmesi için demokrasi vazgeçilmez bir unsurdur. MESİAD bu bağlamda çalışmalarında ekonomi ile demokrasi arasında etkileşimin önemini vurgulamaktadır. MESİAD, Çukurova bölgesinin ve ülkemizin kalkınması için hız kesmeden projeler üretmeye devam etmektedir” dedi.

Türkiye’nin en önemli limanına sahip olan Mersin’de bitirilmesi gereken projelerin hayata geçirilmesiyle bölge ekonomisinin gelişmesinin hızlanacağını söyleyen Engin, “Özellikle yaşadığımız büyük felaket sonrası Mersin’in çok önemli bir toplanma merkezi olduğunu hepimiz gördük. Barınma, altyapı, ulaşım gibi konularda devletimizin desteğini beklemektedir. Kentsel dönüşüm ve ulaşım ilimizin, ülkemizin acil sorunlarından biridir. Ekonomik açıdan başarılı olmanın temel ilkesi birlikte ve birbirini destekleyerek hareket etmektir. Kutuplaşmadan, uzlaşarak, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, sivil anayasa ve yapısal reformların gerçekleştiği reformlar yılı olması temennimizdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. ‘Yılın Sanayi Yatırım Ödülü’ ile ‘Yılın Yatırım Ödülü’nü sahiplerine takdim edildi. Ardından törene sponsor olan ve MESİAD’a yeni üye olan kişilere plaket verildi.

 

FUAR DA, STANT DA KADERİNE TERK EDİLMİŞ!

Mersin son yıllarda CNR Holdingin düzenlediği adeta fiyaskoya dönüşen fuar organizasyonlarına sahne olurken MESİAD’ın fuarda kaderine terk edilmiş boş standı derneğin geldiği içler acısı durumu da gözler önüne serdi!

Son olarak geçtiğimiz günlerde CNR Expo Mersin Yenişehir Fuar Merkezi'nde açılan “9.Mersin Yapı, Yapı, İnşaat ve Tedarikçileri Fuarı” haftasonu hava güzel olmasına rağmen beklenen rağbeti görmedi.

İnşaatta yeni teknolojileri tanıtmayı ve özellikle inşaat yapan firmaları malzeme satan firmalarla bir araya getirmeyi amaçlayan fuar sönük organizasyon nedeniyle fiyasko olarak eleştirildi.

Yurtiçinden 110 firmanın katıldığı söylensede fuar alanındaki stant sayısının bu rakamı yansıtmadığı görülürken, yurt dışından ilgi gösterdiği söylenen ziyaretçilere de rastlanamadı.

Deneyimi, bilgi birikimi ve yaratıcı enerjisiyle işsizliği azalttığı, üretimi hızlandırıcı projeler ürettiği ile övünen MESİAD’ın standı da fuarın sönüklüğünü gözler önüne serdi. Kaderine terk edilmiş haldeki stantta görevli dahil kimse bulunmazken, bu durum derneğe yönelik tepkileri de arttırdı. Kent sorunlarına duyarsız kalmakla eleştirilen MESİAD standının yanı sıra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Müstakil Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şubesi’nin de stantlarının da benzer bir ilgisizlik ile açıldığı görüldü.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA