Büyükşehir’de gündem imar! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir’de gündem imar!


 

Mersin’de partilerin belediye başkan adaylarının büyük ölçüde belirlenmesi ile rafta bekleyen imar planları hız kazandı. 15 Ocak günü yapılacak belediye meclis toplantısında ağırlıklı olarak imar planları ele alınacak.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı II. Birleşim Gündemi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Komisyonlara havale edilen 25 konunun görüşüleceği toplantıda imar planı düzenlemeleri öne çıktı.

Mecliste ilk olarak Mezitli İlçesi, Tece ve Mezitli Mahallerine trafo alanı işaretlenmesine yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği, Mezitli İlçesi, Davultepe Mahallesi 544 ve 545 adalar ve yakın çevresine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği görüşülecek.

Ayrıca Yenişehir İlçesi, Bahçe Mahallesi 506 ada 34 parselin çekme mesafesinde düzenleme yapılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği de değerlendirilecek.

Daha sonra Akdeniz İlçesi (tapuda Yenişehir İlçesi), Bahçe Mahallesi, 711 ada 9 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ele alınacak.

Ayrıca Erdemli İlçesi, Ayaş Mahallesi 453 parseli de kapsayan alana yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili teklif görüşülecek.

Mecliste ayrıca Mersin 2. İdare Mahkemesi'nin 2022/1033E. Sayılı dosyası ile açılan davada, Toroslar İlçesi, Resul Mahallesi, 1524 ve 163 parseller yönünden Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 08.03.2022 tarihli ve 141 sayılı kararının iptali talep ve dava edilmiş olup, Mahkeme kararı doğrultusunda işlem tesis edilmesi ile ilgili konu görüşelecek.

Daha sonra Mut İlçesi, Palantepe Mahallesi, 120 ada, 1 No.lu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ele alınacak.

Yine Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 1025 ada 34 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan 1 (bir) adet itiraz ile ilgili, konu görüşülecek.

Yine idare aleyhine açılan davada, Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 4220 ada 1 ve 9 parsel ile 4221 ada 1 parsel yönünden Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 31.07.2018 tarih ve 560 sayılı kararı ile onaylanan Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planının iptali ve yürütmenin durdurulması talebi ele alınacak.

Yine Büyükşehir aleyhine açılan davada, Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 10175 ada 1 parseli yönünden Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 31.07.2018 tarih ve 560 sayılı kararı ile onaylanan Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planının iptali ve yürütmenin durdurulması talebi görüşülecek.

Ayrıca Gülnar İlçesi, Büyükeceli (Hürriyet) Mahallesi'nde bulunan park alanına "Dağıtım Merkezi (Trafo)" işaretlenmesi ile ilgili konu, Silifke İlçesi 2. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin konu görüşelecek.

Yine Toroslar 7. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin, Toroslar Belediye Meclisi'nin 01.12.2023 tarihli ve 122 sayılı kararı ile ilgili konu ve Toroslar İlçesi, Soğucak ve Bekiralanı Yerleşim Alanları 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı” ile konular da ele alınacak.

Ayrıca Yenişehir 4. Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'na askı ilan süresi içerisinde gelen itirazlar (Yenişehir Belediye Meclisi'nin 06.11.2023 tarihli ve 189 sayılı kararı) değerlendirilecek.

 

Ayrıca Toroslar 8. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planına askı ilan süresi içerisinde gelen itirazlar (Toroslar Belediye Meclisi'nin 01.12.2023 tarihli ve 120 sayılı kararı) da değerlendirilecek.

Ayrıca Akdeniz İlçesi, Nacarlı Mahallesi 12747 ada 1 parsel numaralı taşınmaz üzerinde kurulu 128 adet bağımsız bölümün (122 adet ofis, sosyal tesis ve işyerlerinin) kat irtifakı tapuları ayrı ayrı bağımsız bölüm şeklinde veya bir bütün olarak satışı için Mersin Büyükşehir Belediye Encümeni’ne yetki verilmesi ile ilgili teklif görüşülecek.

Ayrıca belediye Kadın Konuk Evi hizmetinden yararlanan kadın ve çocuklar için günlük harçlık miktarlarının belirlenmesi ile ilgili teklif de ele alınacak.

ersin Büyükşehir Belediyesi’nin Ulusal ve Uluslararası Kurum ve Kuruluşların yayınlayacağı 2024 yılı teklif çağrılarından faydalanabilmesi amacıyla; hazırlanacak hibe projelerinin başvurusunun yapılması, projelerin hibe almaya hak kazanması durumunda yürütülmesi, yürütülmesi için gerekli ise eş finansman sağlanması ve dış paydaşlar ile ortaklık kurulması için yetki talebi de ele alınacak.

Yine mecliste; Ticari Plakalı Araç (T, M, S, H ve C) Yönetmeliklerinin revizesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konu görüşülecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Görev Yetki Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin “Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı” bölümünde değişiklik yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konu da mecliste ele alınacak.

Ayrıca Mersin Tarımsal Faaliyetleri Yayma, Geliştirme ve Destekleme Projesi kapsamında üreticilere destek verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na müştereken havale edilen konu da ele alınacak.

Ayrıca eğitimin niteliğini arttırmak, eğitimin hizmetlerini geliştirmek, yaygınlaştırmak amacıyla eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle ilgili üniversiteler ile protokol imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na verilmesi ile ilgili konu görüşülecek.

Yine Mecliste; Mersin sınırları dahilinde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine belediyece verilen nakdi katkıdan faydalanmayan diğer spor kulüplerine nakdi katkı verilmesi ile ilgili konu ele alınacak.

Son olarak Mersin’in kardeş şehri olan KKTC Gazimağusa Belediyesi’ne 4 adet araç hibe edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konunun görüşülmesi gerçekleştirilecek.

Meclis toplantısında ayrıca birimlerden gelen 3 konu da görüşülecek. Bu kapsamda ilk olarak Silifke Belediye Meclisi'nin 05.10.2023 tarih ve 2023/92 sayılı kararı ile kabul edilen "Mersin İli Silifke İlçesi 3. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı” ile ilgili konu görüşülecek.

Ayrıca Mersin-Silifke İlçesi 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı Yapımı Hizmet Alım İşi kapsamında hazırlanan "Mersin İli Silifke İlçesi 3. Etap (Yeşilovacık-Akdere Bölgesi) 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı" ile ilgili konu ele alınacak. Son olarak mülkiyeti Büyükşehir’e ait Anamur İlçesi, Kızılaliler Mahallesi 176 ada 2 parsel nolu mezarlık niteliğindeki taşınmazın üzerinde bulunan caminin, Diyanet İşleri Başkanlığı Anamur İlçe Müftülüğü adına bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edilmesi ile ilgili konu görüşülecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA