Sağlık kendi kanımızda | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sağlık kendi kanımızda


 

Kişinin kendi kanı kullanılarak uygulanan PRP, dermatolojide cilt gençleştirmeden yara iyileştirmeye, hatta saç dökülmesi tedavisine kadar birçok alanda tercih ediliyor.

Haber Merkezi

TIP dünyasının 2000’li yılların başından bu yana başvurduğu yöntemlerden biri olan PRP (Trombositten Zenginleştirilmiş Plazma Tedavisi / Platelet-Rich Plasma), birçok alanda olduğu gibi dermatolojide de etkin sonuçlar alınmasını sağlıyor. Medical Park Tarsus Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, PRP’nin ‘kişiden alınan küçük miktardaki kanın özel bir tüpe konularak bir dizi işlemden geçirildikten sonra elde edilen trombositten zengin plazmanın, yine aynı kişiye enjekte edilmesi’ şeklinde uygulandığını söyledi.

YILLARI GERİ GETİREBİLİYOR
PRP’nin, kişinin kendi kanıyla yapılan bir uygulama olması nedeniyle alerjik reaksiyon riski olmadığını vurgulayan Uzm. Dr. Neslihan Dönmez, dermatoloji alanında bu yöntemin özellikle cilt gençleştirme amaçlı uygulandığını ifade etti. Uzm. Dr. Dönmez, “PRP ile deride yılların ve UV ışınlarına maruz kalmanın sonuçlarını geriye döndürecek biçimde kırışıklıkların düzelmesi, derinin esneklik ve parlaklığının yeniden kazandırılması sağlanmaktadır. Bu amaçla yüz, boyun, dekolte ve ellerin dış yüzüne uygulama yapılabiliyor” dedi.

BAKANLIK RUHSATI OLMALI
Saç dökülmesi ve yaralarda da PRP’nin kullanılan bir yöntem olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, uygulamanın titizlikle yapılması gerektiğini de vurguladı. Dr. Dönmez, “PRP işlemi sırasında Sağlık Bakanlığı ruhsatlı özel çalışma tüpleri kullanılmalıdır. Bu yüzden PRP yöntemi güvenilir kliniklerde uygulanmalıdır. İşlemden önce tedavinizde hangi PRP tüpünün kullanıldığını mutlaka doktoruna sormalısınız” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA