Mersinli gazeteci Dakar Rallisi’ni anlattı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersinli gazeteci Dakar Rallisi’ni anlattı


 

Suudi Arabistan’da düzenlenen 46. Dakar Rallisi’nde 299 kilometrelik parkurda düzenlenen 4. etap sona erdi. Yarışı izlemek için Türkiye’den giden özel ekipte yer alan Mersin’in tanınan gazetecilerinden İbrahim Yüncüler izlenimlerini gazetemize anlattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Bu yıl 46’ıncısı Suudi Arabistan'da düzenlenen 2024 Dakar Rallisi'nin 4. Etap yarışları tamamlandı. Al Salamiya'dan Al Hofuf'a giden 299 kilometrelik parkurda düzenlenen yarışlar nefes kesti.

Yarışları Türkiye’den motosiklet dünyasını takip eden youtuber, gazeteciler ve bayi temsilcilerinden oluşan 25 kişilik bir ekip Hero Motor Company sponsorluğunda katılarak izleme fırsatı buldu.

Yarışlarda otomobil sınıfında birinciliği, 2 saat 36 dakika 2 saniyelik derecesiyle Bahrain Raid Xtreme takımından Red Bull sporcusu Loeb elde etti.

Suudi Arabistan'dan Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing), Loeb'in 1 dakika 8 saniye arkasında ikinci, Katarlı Nasser Al-Attiyah (Nasser Racing) ise liderin 1 dakika 22 saniye gerisinde üçüncü oldu.

Yazeed Al Rajhi (Overdrive Racing), genel klasmanda 15 saat 44 dakika 39 saniyeyle zirveye yerleşti.

 

MOTOSİKLETTE KAZANAN CORNEJO

Motosiklet kategorisinde, Monster Energy Honda takımından Jose Ignacio Cornejo, 2 saat 51 dakika 11 saniyede bitirdiği etapta birinciliğe ulaştı.

Şilili pilotu, etabı 2 dakika 59 saniye sonra bitiren ABD'li Ricky Brabec (Monster Energy Honda) ve 3 dakika 18 saniye geriden gelen Red Bull KTM Factory Racing takımından Arjantinli Kevin Benavides takip etti.

Cornejo, genel klasmanda da 17 saat 27 dakika 13 saniyeyle zirveye çıktı.

Dakar Rallisi'nin beşinci etabı, yarın Al Hodud ile Shubaytah arasındaki 527 kilometrelik parkurda düzenlenecek. 12 etaptan oluşan 2024 Dakar Rallisi, 19 Ocak'ta Yanbu kentinde son bulacak.

 

ÇÖLÜN ORTASINDA ÇILGIN EĞLENCE

Gazeteci Yüncüler izlenimleri ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “5-19 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan 2024 Dakar Rallisi'için Hero Motor Company firmasının davetlisi olarak Suudi Arabistan’a gittik ve önemli bir organizasyonu yerindeg örme fırsatı bulduk. Birçok ülkeden binden fazla yarışçının katıldığı ve 7 bin 500 km'lik zorlu bir rotada mücadele eden ekipler, Al-Ula da belirlenen alanda kamp kurdular.

Çölün ortasında adeta küçük bir sanayi kasabasını andıran yerleşkede herkes çılgınlar gibi çalışıyordu. Sporcuların ve ekiplerin bütün ihtiyaçlarının karşılandığı alanda eğlence ve serbest vakit geçirmek için birçok alan da bulunuyordu. Bu yıl 46’ıncısı düzenlenen Dakar Yarışına 5. Kez ev sahipliği yapan Suudi Arabistan bütün imkanları sağlamış görünüyor. Sürekli uçan helikopterler yüzünden drone uçuş izni alamadığımız için bir miktar hevesimiz kaçsa da çöl ortamının yakıcı güneşi altında farklı kültürlerden sporcuların dayanışmasına tanıklık ettik.

 

“ÜLKE EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR”

Motosiklet, UTV, araba ve kamyon kategorileri de düzenlenen yarışlarda gidilecek etaplar öncesinde podyuma çıkan takımlar kendilerinin tanıtımlarından sonra 27 km’lik ilk sıralama etabı için yola çıktılar. Çöl ikliminin zorlu yollarına dayanamayıp takla atan araçlar ve sporcular helikopterler ile hastanelere gönderilirken mekanikerler araçlar tekrardan oluşturarak takımları yarışta tutmaya çalıştı.

Gecen sene başlayan ve sayıları bu sene çok fazla artan elektrikli yarış motosikletleri ve arabaları adeta yaptıkları ar-ge çalışmalarının geldiği son noktayı ispat edercesine zorlu yollardan hızla geçiyorlardı.

Toplam 14 gün sürecek yarışlara seyircinin girmesi kesinlikle yasak sadece gazeteci ve özel davetlilerin girebildiği etaplar mevcut. Suudi Arabistan bu yarış ile inanç turizminin yanında binlerce turisti de yarışlara getirerek ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA