MIP’e haddi bildirilmeli! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MIP’e haddi bildirilmeli!


 

Liman doldurma projesi için kamu kurum ve kurumlarına gönderdiği ‘yardımcı olun’ yazısıyla tepki çeken Mersin uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’yi eleştiren CHP’li Abdurrahman Yıldız, Emir kipiyle belediyeye yazı gönderen MIP’e haddi bildirilmeli” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin ocak ayı ilk toplantısı Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan CHP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, MIP Şirketinin limanı Atatürk Parkına doğru genişletme projesine karşı mücadele çağrısını yineledi.

Firmanın alanın doldurulması için ihaleye çıktığını söyleyen Yıldız, “Tüm bunlara rağmen biz projeyi kabul etmiyoruz. Atatürk Parkı bu kentin belleğinde çok önemli bir yere sahip. Bunu yapanlar kentin belleğine ilişkin çok güzel bir hatırayı ortadan kaldıracaklar. Bu şirketlerin kent için hassasiyet beklenemez çünkü bunlar sadece edecekleri kar oranlarını düşünüyorlar. Liman doldurma işi ihale edildiğine göre bu çalışma başlayacak. Ve her gün yüzlerce kamyon kentin bağrını yararak limana ulaşmaya çalışacak.

Geçen de liman müdürü valiliğe, belediyeye bir mektup yazarak neredeyse emir kipiyle, ‘ben burayı ihale ettim, dolduracağım bu işin daha kısa sürmesi ve benim daha fazla kar edebilmem için yardımcı olun’ demiş. Aslında bu hadsizliğinin de yanıtlaması gerekiyor. Bu kent, liman kimsenin babasının malı değil. Bu liman emekçilerin canı, kanı pahasına kurulmuştur. Birileri bunu özelleştirdi diye biz buranın gözden çıkarılmış gibi görünmesine karşıyız. Atatürk Parkını kurban edilmesine karşıyız. Buranın doldurulması ile 4 yıl boyunca kamyon faciaları yaşanmasına karşıyız. Yarın öbür gün yüzlerce kamyon kentin sokaklarından liman giderken facialar yaşanacak. Daha iş işten geçmemişken bu işin durdurulması lazım. Atatürk Parkı gözden çıkarılamaz” dedi.

 

DOLGU PROJESİ İÇİN 180 BİN KAMYON LİMANA TAŞIMA YAPACAK

Limanın dilekçesi ile ilgili Yıldız’ın açıklamalarına yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Olcay Tok, MIP, 5 milyon ton yük ile ilgili dilekçesi bize ulaştı. İdaremizin vermiş olduğu karar kesinlikle Büyükşehir’e ait yolların kullanılmaması, karayolu veya deniz yolu kullanılması ile ilgili oldu. MIP’in önünden geçen İsmet İnönü denilen ana caddede Yol Asfalt Dairesinin projesi bitti. Çalışma Perşembe veya Cuma günü cep yapılacak ve ağır tonajlı araçların geçişi engellenecek. Ağır tonajlı araçların belli saatlerde geçmesi için uyarılarda yapıldı. MIP7in alt yüklenicisinin taşımak istediği 5 milyon ton ve 180 bin araca tekabül eden taşıma Mersin Büyükşehir Belediyesine ait yollardan geçemeyecek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA