Topkara’dan Seçer’e can alıcı sorular! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Topkara’dan Seçer’e can alıcı sorular!


 

MHP’li Meclis üyesi Mehmet Topkara, seçim çalışmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye toplantılarına katılmayan Vahap Seçer’i eleştirerek, hizmet bekleyen alanlarla ilgili açıklama yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin yeni yıla ilişkin ilk toplantısı Kongre ve Sergi Sarayında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in seçim çalışmaları nedeniyle yine toplantıya katılmaması üzerine oturuma CHP’li Ali Uyan başkanlık etti. Toplantıda Meclisin öne çıkan ismi MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, eleştirileri ile Seçer’i hedef alarak, can alıcı sorularına yanıt istedi.

 

“BAŞKAN SEÇER TOPLANTIYA GELİRSE 5 YILI DEĞERLENDİRİRİZ”

Daha sonra söz alan Mehmet Topkara, “Vahap başkanın son meclislere gelmesini ve biten dönemin kıyaslamasını, konuşulmasını isterdim. Aday adaylığı, önümüzdeki sürece ilişkin çalışmalar var. Vahap başkan da bunları düşündüğü için son 4-5 toplantıya katılamıyor. Biz onun gelmesini dört gözle bekliyorduk, bazı konuları dile getirmek için. Ama yine de biz meclis olarak bu toplantıları yapıyoruz. Biz yine görevimizi yapalım. Onun geldiği bir toplantıda da son 5 yılın analizini yaparız” diye konuştu.

 

REKLAM ALANLARINDA NEDEN SADECE VAHAP SEÇER VAR?

Seçim döneminin gelmesiyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait reklam asılabilen alanlardaki çalışmaları da eleştiren Topkara, CHP’li Meclis üyesi Ali Uyan’ın başında olduğu İmar İnşaat Şirketi’nin uhdesinde olan reklam işlerini sordu.

Topkara, “Mersin Büyükşehir Belediyesine ait reklam, bilboard alanları nasıl kullanılıyor, hangi firmalara veriliyor? Ve bugünlerde bakıyoruz tamamen Vahap Seçer odaklı bir kampanya var. Tüm bilboardlarda raketlerde Vahap Seçer’den başka bir şey göremiyoruz. Buralar kiraya verilmiyor mu? Veya kiracı yok mu şu anda da tamamını Vahap Seçer kapatmış durumda. Gayet dikkat çekici bir konu. Tüm ilçeler dahil tüm bilboardlar, raketler Vahap Seçer odaklı.

 

REKLAM ALANLARI NASIL KİRALANIYOR?

Ayrıca şehrin büyük ve önemli kavşak binalarında da belediyemiz logosu ile Vahap Seçer’in fotoğrafları var. Buraları bizler de kiralayabilecek miyiz? Aday adayları da oralara fotoğraf asabilecek mi? Buralar şahsi mi kiralandı? Yoksa belediyelerin o şahısları ile bina sahipleri ile arasında yaptıkları bir protokol var mı? İmar AŞ, belediye bu işin neresinde? Veya bu işleri organize eden başka bir firma mı var?” dedi.

 

BATI MERSİN’DEN MESKİ’YE HİZMET ELEŞTİRİSİ

Ayrıca MESKİ ile ilgili talep ve şikayetlere de değinen Mehmet Topkara, “Erdemli İlçesi Ayaş Mahallesinde içme suyu ve kanalizasyon ile ilgili çok büyük problemler var. Yapılan bir ihale, proje hiçbir şey yok. Projelerin eksik ve hatalı olduğu söyleniyor ama bugüne kadar bununla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı. Oysa depremden sonra en çok inşaat ruhsatı verilen bölge Ayaş Mahallesi. Üstelik burada çok ciddi turizm faaliyetleri de var. Kıyı gayet geniş ev pansiyonculuğu, restorancılık yapılan bir alan. Ama maalesef içme suyu ve kanalizasyonda çok ciddi sıkıntı var. Eğer birkaç yıl içinde burayla ilgili çözüm bulunmazsa orayı da kendi ellerimizle öldüreceğiz.

 

“ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Yine Tırtar Limonlu’da kanalizasyon yarım kaldı. Arıtma tesisi hayata geçti ama Limonlu ayağında İller Bankası ile yüklenici firma arasındaki mahkeme devam ediyor. Bunu da bir an önce çözülmesi talebimizdir.

Ayrıca yine Tömük Arpaç’ta kanalizasyon hizmetleri için krediler sağlandı, ihaleler yapılıyor. Buraların da bir an önce başlatılması bölge halkının talebidir.

Yine en son MESKİ’ye avro bazlı verdiğimiz bir kredi vardı. Bu kredi ile Kızkalesi, Çeşmeli ve Kargıpınarı’ndaki arıtmaların denize derin deşarjı ile ilgili projelerimiz vardı. Bu projelerin de 2024’de faaliyete geçmesi bölge halkını arzusudur.

 

“ÇALIŞANLARIN ÜCRETLERİ GÖZDEN GEÇİRİLSİN”

Yine çalışanlar ile ilgili ücret politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor çünkü bu konuda çok ciddi talepler geliyor. Çalışanların maaşlarının, şartlarının iyileştirilmesi ile ilgili yönetimin el atmasını, arkadaşlarımızı mutlu etmesini diliyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA