‘TOKİ’yi engelledin şimdi karşı değilim diyorsun’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘TOKİ’yi engelledin şimdi karşı değilim diyorsun’


 

Mersin Büyükşehir Meclisi’nde Bozön’deki TOKİ projesinin köy içerisinden geçen kamyonlar nedeniyle vatandaştan tepki çektiğini dile getirmesi üzerine yaşanan tartışmada Neşet Tarhan’ı, “TOKİ’ye karşı değiliz ama hukuka uygun olmalı” çıkışına, İsmail Yerlikaya’dan, ‘TOKİ’yi engelledin şimdi karşı değilim diyorsun” yanıtı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin ocak ayı ilk toplantısı Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi.

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP’li Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, Mezitli ilçesi Bozön Mahallesi’nde devam eden TOKİ inşaatının vatandaşın tepkilerine neden olduğunu söyleyerek, “Mahkemeleri de devam ediyor. Ancak buna rağmen inşaat başlamış durumda. Bozön’da köylüler aradı, inşaatın rahatsız ettiğini söylediler. Standart olarak müteahhitlerin maliyeti düşürüp, kar marjından kaçmak için bölgeye onlarca araç girerken mahalle aralarını tercih ettiği için çok ciddi trafik güvenliğinin aksamasından ve toz toprak nedeniyle hayat kalitesinin düşmesinden dertli. Yurttaşlardan bu konuyla ilgili ciddi şikayetler var” dedi.

 

“CHP’LİLER, BELEDİYE BAŞKANLARI TOKİ’YE KARŞI’ ALGISI VAR”

Konuyla ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, projeyi eleştirmeye devam ederek, TOKİ konutları ile ilgili yaşananların doğru olduğunu söyledi. Tarhan, “Valiliğe bu konuyla ilgili endişeleri 10 Aralık’ta ve bugün tekrar bildirdik. Biz TOKİ’nin lehine de konuşsak, büyükşehir başkanımızda karşımıza şu geliyor, ‘CHP’liler, belediye başkanları TOKİ’ye karşı.’

Biz TOKİ’ye karşı değiliz ama her kesin de kamu kurumları da olsa, bakanlık da olsa her yaptığı işi hukuk kuralları içiresinde yapması, imar kurallarına uyması gerekir. Bunu üzerinden siyaset yapılması doğru değildir. Küçük baraka yapanı veya balkonunu genişleteni imar kanunu gereği yıkıyoruz. Toplu konuta karşı değilim desem de bu konuşmama bile bu şekilde algılanacak. Parti olarak da kişisel olarak da dar gelirlinin uygun koşullarda ev sahibi olmasına karşı olmamız söz konusu olmaz. Hele de kiralar bu kadar artmışken tabi ki destek olmak gerekir. İnsanların umuduyla oynamamak gerekir. Bozön’de böyle bir çalışma var bizim istediğimiz bunun yasal şeklini alması, devletin zarar görmemesini istiyoruz. Devletin ciddiyetinin halk tarafından kabul görmesin istiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA