Mersin firması Koç’a ortak oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin firması Koç’a ortak oldu


 

Mersin firması Memişoğlu Tarım, Koç Holdinge ait Tat Gıda’nın yüzde 49.04 hissesini almak üzere pay alım sözleşmesi imzaladı.

Haber Merkezi

 

Pirinç, bulgur ve bakliyat sektörlerinin önde gelen firmalarından Tat markasıyla faaliyet gösteren Memişoğlu Tarım Ürünleri Tic. Ltd. Şti. (Tat Bakliyat); salça, sos, domates ürünleri, turşu, konserve ve hazır yemek sektörlerinin lider firmalarından Tat Gıda Sanayi A.Ş.'nin (Tat Gıda) yüzde 49,04 hissesini kapanış uyarlamasına tabi olmak üzere 80,9 milyon Amerikan doları bedelle almak üzere pay alım satım sözleşmesi imzaladı. Mevzuat gereği izinlerin alınmasını müteakiben alım süreci tamamlanmış olacak.

Memişoğlu Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Memiş, gıda sektöründe 45 yıllık deneyimi, yaklaşık 8 milyar TL cirosu ve 9 fabrikasıyla faaliyet gösteren Tat Bakliyat’ın bu satın almanın gerçekleşmesi ile gıda sektöründe yeni pazarlara gireceğini ve büyümesini hızlandıracağını söyledi. Şerafettin Memiş, “Tat Bakliyat, imzaladığımız bu sözleşme ile Tat Gıda’nın ihracattaki başarısını hızlandırmayı ve Türkiye’deki marka gücü ile elde ettiği sektör liderliğini dünyaya taşımayı hedefliyor. Her yıl yeni yatırımlarla büyüyen firmamız, gıda sektöründe iştirak edeceği yeni pazarlarda Türk markası olarak dünyanın önde gelen oyuncularından olma stratejisine yönelik önemli bir adım atmış oldu.” dedi.

 

MEMİŞOĞLU TARIM (TAT BAKLİYAT) HAKKINDA

45 yıllık gıda sektörü deneyimine sahip olan Memişoğlu Tarım, Türkiye bakliyat ve hububat sektörünün lider firmalarından olarak, Tat Bakliyat markasıyla sektöründe başarıyla hizmet vermektedir. Tat Bakliyat, yurt genelinde çalışılan ulusal marketler ve 60 bayi ağıyla 60.000 satış noktasında yer almaktadır. Ayrıca 100 ülkeye yaptığı ihracatla sektöründe dünyanın en çok tanınan markalarından biri.

Her yıl yapılan yatırımlarla hem Türkiye'de hem dünyada büyümesini sürdürmüş, şu an sektöründe Türkiye'nin önde gelen ve dünyanın sayılı firmalarından biridir. Tat Bakliyat, Mersin, İstanbul, İzmir, Edirne, Konya, Kırgızistan da olmak üzere toplamda 350 bin m2 alan üzerine kurulu toplam 9 fabrikasıyla, günlük 4000 ton ürün üretim kapasitesine sahiptir. Mersin ve Edirne'de günlük toplam 600 ton üretim kapasitesine sahip 2 çeltik (pirinç) fabrikası, Mersin'de günlük toplam 500 mt üretim kapasitesine sahip 3 bulgur fabrikası, Mersin'de günlük toplam 720 mt üretim kapasitesine sahip 2 kırmızı mercimek/ bezelye fabrikası ve bakliyat tesisleri bulunmakta.

 

TAT GIDA HAKKINDA

Koç Holding bağlı ortaklıklarından biri olan Tat Gıda'nın temelleri, 1967 yılında Vehbi Koç tarafından Bursa Mustafa Kemalpaşa'da "Tat Konserve" adıyla atılmıştır. Bursa Mustafa Kemalpaşa, Karacabey ve lzmir Torbalı'daki fabrikaları ile büyümeye devam eden Tat Gıda, kuruluşundaki vizyonla açıldığı günden beri ihracat faaliyetlerini büyütmüş ve sektörde öncü bir firma olarak yerini aldı.

Tat Gıda; domates ürünleri, salça, ketçap, turşu, hazır yemek ve konserve denince ilk akla gelen, Türkiye'nin lider gıda markasıdır. Tat Gıda ABD'den Japonya'ya kadar toplam 40'a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirmekte olup, Türk ve dünya mutfaklarına kaliteli, sağlıklı ve lezzetli ürünler sunmaktadır. Tat Gıda günlük işleme kapasitesi açısından Avrupa'nın 5.; dünyanın 10. en büyük domates işleme kapasitesine sahip.

Tat Gıda aynı zamanda kurumsal çiftçi kimliğiyle sözleşmeli tarımı desteklemekte ve tarımdaki teknolojik dönüşüme öncülük etmekte.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA