Konu MIP olunca; Seçer’in acil işi çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Konu MIP olunca; Seçer’in acil işi çıktı!


 

Mersinli anneler ve kadınlar, MIP’in Mersin Limanı’nı Atatürk Parkına doğru genişletmesi projesine karşı Büyükşehir önünde basın açıklaması yaparak, Vahap Seçer ile görüşmek istedi! Ancak ‘başkanın acil işi çıktı’ bahanesi ile kapıdan çevrilen çevreci kadınların, açıklama yapmasına da izin verilmedi!

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin Çevre Platformu’nun, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP), Atatürk Parkına doğru genişleme projesine karşı başlattığı eylemsellik artarak devam ediyor. Bu kapsamda geçen hafta Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak, tüm belediye başkanlarını MIP’e karşı mücadele çağrısı yapmak isteyen platform bugün daha ilk adımda kapıda kaldı!

Platformun ‘Mersinli Anneler ve Kadınlar’ grubu, MIP’in Mersin Limanı’nın Atatürk Parkına doğru genişletilmesi projesine karşı Büyükşehir önünde basın açıklaması yaparak, Vahap Seçer ile görüşmek istedi!

 

ZABITA POLİSLE KADINLARI ÇEMBERİN İÇİNE ALDI

Ancak daha belediye önüne girişte grup, yıllardır kent sokaklarını başı boş bırakmakla eleştirilen zabıta ve polis kuşatması ile karşılaştı. Belediye binasının bulunduğu Atatürk Caddesinin giriş ve çıkışları zabıta ve polis tarafından çevrilerek, grup adeta çember içine alındı.

 

POLİS AÇIKLAMAYA İZİN VERMEDİ

Daha sonra emniyet yetkilileri basın açıklamasına izin verilmeyeceğini açıklayarak, grubun dağılmasını istedi. Ancak çevreci grup basın açıklaması yapmanın anayasal hak olduğunu savunarak ısrar etti. Ancak emniyet güçleri kamu kurumu önünde güvenlik sağlama iddiasıyla açıklamanın yapılmasına izin verilmeyeceğini belirterek, aksi takdirde işlem yapılacağını bildirdi.

 

“BAŞKANIN ACİL İŞİ ÇIKTI” DENİLEREK GÖNDERİLDİLER

Bunu üzerine Mersin Çevre Platformu Anneler ve Kadınlar Grubundan bazı isimler Mersin Büyükşehir Belediyesine giderek yetkililer ile görüşmek istedi.

Kadınları kabul eden kişi geçtiğimiz yıl Belediyede Basın Yayın Daire başkanıyken hakkındaki soruşturma kapsamında cezaevinde yatmak zorunda kalan tahliye sonrası ise Büyükşehir’e başkan danışmanı olarak geri dönen Bedrettin Gündeş oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile görüşmek isteyen kadınları makamında ağırlayan Gündeş, “Başkanının acil işi çıktı ama size söz bir görüşme ayarlayacağım” diyerek grubu uğurladı.

Bunun üzerine kadınlar belediyeden ayrılarak taş bina önünde kendilerini bekleyen gruba ileriki günlerde bir görüşme yapılması için söz aldıklarını bildirerek, açıklamayı yazılı olarak yapma kararı aldılar.

 

ANNELER VE KADINLAR KAYGILI

Platformun Anneler ve Kadınlar Grubu adına yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; “Bizler anneler ve kadınlar olarak Atatürk Parkına doğru yapılması planlanan liman inşaatı nedeniyle çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için çok kaygılıyız.

Basından ve okuduklarımızdan öğrendiğimiz kadarıyla günümüzdeki liman inşaatları artık kent merkezlerine zarar verdikleri için kent merkezlerinin uzak sahillerinde yapıldığını biliyoruz. 300 km’den fazla sahili olan Mersin’in Atatürk Parkının dışında liman yapılacak başka yerlerin olduğu halde Mersin merkezinin içine yapılmasının mantığını anlayamamaktayız.

 

“ATATÜRK PARKI; ÇARŞI MERKEZİN HAVA KORİDORU, KENTİN HAFIZASI”

Atatürk Parkı halkın nefes aldığı, çocukların oyun oynadığı, Çarşı merkezin hava koridoru olup kentin hafızasını taşımaktadır.

Ayrıca inşaatının yapım süresince Mersin’de gürültü ve tozlanmanın artacağı gibi, kent merkezindeki tek yeşil alan olan Atatürk Parkının da kullanılmaz hale geleceği açıktır. İnşaat ve işletme sırasında çevre kirliliğinin artacak olmasının sonucunda halk sağlığının bozulması ciddi sorunlara neden olacaktır.

 

“BU YATIRIMIN YERİ DEĞİŞSİN”

Mevcut Belediye Başkanımız ve aday olacak ve seçilecek tüm Mersin Büyükşehir Belediye Başkanından ve Akdeniz Belediye Başkanından isteğimiz bu yatırımın yerinin değiştirilmesidir.

Biz çocuklarımıza iş sahası açacak yeni ve büyük modern bir liman yapılmasına karşı değiliz.

Ancak Mersin’in merkezinde yaşayan kadınlar ve anneler olarak Atatürk parkına yapılacak mevcut yatırımı istemiyoruz.

Belediye Başkanlarımızdan endişelerimizi anlamasını ve bu konuda tüm STK’ları toplayarak ne olup bittiğini bizlere anlatılmasını istiyoruz. Tüm Mersinlilere ve ilgililere buradan çağrı yaparak bizleri anlamalarını ve Atatürk Parkının korunması için mücadele etmelerini bekliyoruz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA