‘Yerel seçimlerin kendine özgü havası olur’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Yerel seçimlerin kendine özgü havası olur’


 

Haber Merkezi

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, katıldığı canlı yayın programında 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerini ve gündeme ilişkin konuları değerlendirerek DEVA Partisi’nin bu konudaki görüşlerini açıkladı.

 

“SEÇİMLE İLGİLİ TARTIŞMALARIN AK PARTİ İLE CHP ARASINDA DÖNÜYOR OLMASINDA YADIRGANACAK BİR DURUM YOK”

Program sunucusunun, niçin sadece 2 partinin adayları tartışılıyor şeklindeki sorusuna;  AK Parti, Cumhur İttifakı’nın en büyük partisi ve son genel seçimlerde hem Meclis çoğunluğunu hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı, CHP ise sona ermiş olsa da hem Millet İttifakı’nın en büyük partisi hem de Meclis’in ana muhalefet partisi ve son yerel seçimlerde İstanbul, Ankara, Mersin, Antalya gibi büyükşehir belediyelerini kazanmış bir partidir diyen Ekmen; “Seçimle ilgili tartışmaların ilk etapta AK Parti ile CHP arasında dönüyor olmasında yadırganacak bir durum yok.” dedi.

Ekmen, adaylar tamamen açıklandıktan sonra tüm parti ve adayların kamuoyu gündemine gireceğini, ifade etti.

 

“YEREL SEÇİMLERİN KENDİNE ÖZGÜ HAVASI OLUR.”

“Yerel seçimlerin kendine özgü havası olur” diyen DEVA Partili Ekmen, “Bu kendine özgülük içerisinde seçmen kimi zaman kendi ili/ilçesinde farklı tercihlerde bulunur veya yerel seçimler aracılığıyla siyasilere mesaj vermek ister” dedi.

Cumhur İttifakı’nın genel seçimleri beka ve terör meseleleri üzerine oturtarak kazandığına dikkat çeken Ekmen; vatandaşın, seçimlerden sonra ekonomik krizin daha da derinleşmesi, özellikle işçi ve memur gibi sabit ücretli kesimlerin enflasyon karşısında can çekişmesi, gibi durumları göz önünde bulundurarak farklı tercihlere yöneleceğini düşündüğünü söyledi.

“Yerel seçimler, bizim gibi partilerin kurumsal kimliklerini pekiştirmek ve seçmenle olan bağlarını arzu edilen düzeye çıkarmak için bir fırsattır.”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetmiş olmanın Millet İttifakı bileşenleri için “toksik” bir ortam yarattığını belirten Ekmen, seçimden sonra CHP’de yaşanan lider değişimi ve İyi Parti’deki tartışmaları buna örnek gösterdi. Bu kadar sarsıcı olmasa da diğer dört partinin de kendi içlerinde birtakım muhasebeler yaptığını belirten Ekmen, tartışmaların nerede yanlış yapıldığı ve ne yapılsaydı daha başarılı olunurdu soruları etrafında döndüğünü ifade etti.

Her partinin temel gayesinin başarılı olmak olduğunu vurgulayan DEVA Partili Ekmen, yerel seçimlerin partileri için kurumsal kimliklerini pekiştirmek; programı, politik söylemi ve sosyolojisi ile uyumlu seçmenle sadakat bağını kurmak ve güçlendirmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Geçmişteki yerel seçim tecrübelerine bakıldığında masa başında yapılan matematiksel hesapların sandıktan çıkan sonuçla uyuşmadığını hatırlatan Ekmen, önceki seçimlerde büyük olarak nitelendirilen partilerde aday olma fırsatı bulamayıp diğer partilerden seçime girip kazanmış yüzün üstünde aday örneği olduğuna dikkat çekti.

DEVA Partisi’nin bugüne kadar Konya ve Diyarbakır büyükşehir belediye başkan adayları; Gümüşhane, Tunceli, Ardahan ve Bartın gibi il belediye başkan adayları; Diyarbakır, Ankara, Mersin ve İstanbul gibi illerde birçok ilçe belediye başkan adayları dahil olmak üzere 125


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA