Mersin SMMMO Genel Kurulu’nda 5 grup yönetim için yarıştı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin SMMMO Genel Kurulu’nda 5 grup yönetim için yarıştı


 

SMMMO’da Çağdaş Demokratlar kazandı

 

 

 

Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası sandık başına gitti. 5 ayrı grubun talip olduğu yönetim; 4’ü Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz’ün listesinden ve 3’ü diğer gruplardan seçilen isimlerden oluştu.

 

KIYMET GÖKÇE

 

Mersin SMMMO Genel Kurulu, TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı’nın da katılımıyla oda konferans salonunda başladı. İki gün süren genel kurulun açılışına; CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Genel kurulun Divan Başkanlığını İbrahim Öngü üstlendi. Gruplar halinde gidilecek oda seçiminde, 22. Genel Kurulda, mevcut Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz’ün Çağdaş Demokrat Muhasebeciler Grubu, İbrahim Akel’in Toplumcu ve Katılımcı Mali Müşavirler Grubu, Mehmet Bolat’ın Meslekte Birlik Grubu, Abdülhalim Yiğit’in Mali Müşavirler Dayanışma Grubu ve Halit Altan’ın Emekçi Mali Müşavirler Grubu listeleri, seçimde oda yönetimini almak için yarıştı.

İkinci gün yapılan Yönetim, Denetleme, Disiplin Kurulu, Birlik Temsilcilerinin asil ve yedek üyelerinin seçimi odaya kayıtlı bin 680 üyenin oy kullanması ile yapıldı. 5 grubun yarıştığı seçimde yeni yönetim; 4’ü Oda Başkanı Ömer Faruk Tokgöz’ün listesinden ve 3’ü diğer gruplardan seçilen isimlerden oluştu.

 

“PAYLAŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

Oda Başkanı Tokgöz, seçime girecek tüm grup liderlerine de katkılarından dolayı teşekkür etti. Tokgöz, “Yılın 365 günü çalıştığımız bu meslekte alınterimizin, emeklerimizin karşılığını uygun koşullarda sağlamak için odada görev alan tüm arkadaşlarımızla birlikte emek sarf edeceğiz. Bir mali müşavir olmak için verilen çabanın ne olduğunu bilmeyenler, sorunların ne olduğunu anlamayanlar, yasal bir meslek odasının bütün meslek mensupları adına ürettiği çözüm yollarını siyasal ve kısır yaklaşımlara kurban edenler, farkına varmadan mesleğimize zarar vermektedirler. Tüm meslektaşlarımıza sesleniyorum; paylaşamayacağımız hiçbir şey yoktur. Yıllardır birlikte olduğumuz kişilerle bugün birlikte olmamamızı gerektirecek herhangi bir unsur da yoktur. Din, dil, ırk ayrımına girmeden, sadece mesleği ön plana çıkartma arzusuyla meslek siyaseti yaparak birlikte yola çıktığımız arkadaşlarla ‘yol bitmeden ayrılık olmaz’ anlayışıyla objektif doğruların peşinde koşmalıyız. Umut ediyorum ki, tüm üyelerimiz ilk günkü sorumlulukla üzerlerine düşeni yerine getirecek ve tük Türkiye’ye örnek olmaya devam edecektir” dedi.

BAŞKAN, ÖZ ELEŞTİRİ DE YAPTI

Yönetimde oldukları sürede yaptıkları çalışmaları anlatan Tokgöz, bu süre içerisinde odanın sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak geliştirilmesi için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Son bir yılda oda başkanı olarak görev yaptığı süreçte yapamadıklarını aktararak özeleştiri de yapan Tokgöz, “Ücret tarifemizin sıfır zamla yayınlanmasında siyasi otoriteye yeteri kadar baskı uygulayamadık. Bu konuda eksik kaldık. Bu salonun tam anlamıyla kullanılmasında da eksik kaldık. Bu salonun ve lokalin bugünden sonra tüm üyelere açık olduğu günleri hep birlikte başaracağız. Bunun sözünü veriyorum. Haksız rekabetin önlenmesinde hukuksal prosedürlerden kaynaklanan uygulamalar ve bu uygulamaların yarattığı zaman yetersizliği bizleri biraz yavaşlattı. Bunu da kabul etmek gerekir. Ancak, mükerrer 327’nin uygulanmasını da sağlayan tek oda Mersin SMMMO’dur” diye konuştu.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA