Basın özgürlüğü halk için var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Basın özgürlüğü halk için var!


 

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davada verilen mahkumiyet kararına tepki gösteren Baro Başkanı Antmen, Dündar’a yapılan saldırıyı da; muhaliflere, yaşam hakkına, düşünce özgürlüğüne, demokrasiye yapılan saldırı olarak tanımladı!

Haber Merkezi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da şikâyetçisi olduğu MİT TIR’larına ilişkin haber ve yazıları için yargılandığı davaya tepkiler sürüyor.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, demokrasinin olmazsa olmazlarının başında bağımsız yargı, basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğünün geldiğini anımsattı. Basın özgürlüğünün sadece gazetecilere tanınan bir ayrıcalık olmadığını vurgulayan Antmen, “Esasında bireyin bilgi edinme, haber alma hakkı gibi çoğulcu demokrasinin temelini oluşturan unsurları da kapsar” dedi.

 

KARAR YANLIŞ!

Bu bağlamda İstanbul 14.Ağır Ceza Mahkemesinin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında, devletin gizli kalması gereken belgelerinin açıklanması nedeniyle verdiği mahkumiyet kararını, hukuka uygun bulmadıklarını açıklayan Başkan Antmen, “Esasen bu suçun unsurları oluşmamıştır. Bağımsız yargı tarafından verilen her karara saygılıyız ama Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandığı davada verilen kararlarda yanlışlık olduğunu ve yine hukuk içerisinde kalınarak düzeltilmesi gerektiğini açıkça ifade ediyoruz.

Bu davada müdafiliklerini de ifa etmiş bir avukat bir baro başkanı olarak Can Dündar ve Erdem Gül’ün gazetecilik mesleğinin kendilerine yüklediği yurttaşın bilgi edinme, haber alma hakkına dair görevlerini yerine getirdiklerini ve bu haberin daha önce de çeşitli basın organları tarafından haber yaparak, kamuoyu ile paylaşıldığı aşikardır.

Verilen mahkumiyet kararının, Yargıtay'da bozulacağına olan inancımız tamdır” dedi.

 

HEDEF GÖSTİRİLDİLER!

Ayrıca Can Dündar'a yapılan silahlı saldırıyı da kınayan Baro Başkanı Alpay Antmen, bu saldırının; bir kez daha farklılıklara, muhalif olanlara, yaşam hakkına, düşünce özgürlüğüne, demokrasiye yapılan saldırı olduğunu söyledi. “Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye olduklarında, onları hedef göstertenler amaçlarına ulaşmışlardır” diyen Antmen, “Toplumsal huzur ve barış ağır yara almıştır. Ülkemize çok yazık edilmiştir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA