Mersin’de badem ağaçları çiçek açtı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de badem ağaçları çiçek açtı


 

Mersin’in Silifke ilçesinde ’baharın müjdecisi’ olarak bilinen badem ağaçları çiçek açtı.

Mersin'de havanın ısınmasıyla bahar günleri yaşayan Silifke ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. İlçede iki yıl önce çıkan orman yangınında tarımsal alanların zarar gördüğü Işıklı Mahallesi'nin Muhtarı Zafer Can, badem ağaçlarının çiçek açmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Can, “Çağla bademi Türkiye’de ilk defa yörenin iklim özelliğinden dolayı çiçeklenmeye başlıyor. İki yıl önceki büyük yangın felaketinde ağaçlarımızın bazıları yandı. Bu çiçekler de bize umut oldu. Köyümüzdeki bütün bahçeleri eski haline getireceğiz. Çünkü bizim en büyük gelir kaynağımız. Üreticilerimize bol ve bereketli günler diliyorum” dedi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, bölgedeki badem ağaçlarının büyük bölümünün orman yangınlarında zarar gördüğünü belirterek, "Yaklaşık 300 bine yakın badem ağacı var. Yangınlardan dolayı çok sayıda ağacımız zarar gördü. Çiftçimiz yine de umutlu ve mutlu. Çiçekler meyveye döndüğünde daha da mutlu olacaklar” dedi.

Öte yandan, bazı ağaçlarda ise küçük meyveler olduğu görüldü. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA