İş dünyasının gözü kırılgan ekonomide | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İş dünyasının gözü kırılgan ekonomide


 

TTB Başkanı Mustafa Teke, 2023’de ekonomide yaşanan zorlu süreçlerin büyüme ve piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, iş dünyasının karşı karşıya kaldığı sorunlar ve müteşebbislerin yüksek finansman maliyetlerinin kırılganlıklara sebep olduğunu, olumsuzluklara yol açtığını söyledi.

Haber Merkezi

 

Tarsus Ticaret Borsası (TTB) Yönetim Kurulu, yılık ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Gündemle ilgili yapılan değerlendirmeler sonrasında TTB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, yaptığı açıklamasında, iş dünyası olarak, ülkemizin geleceğine umutla baktıklarını belirterek “Gelişmenin özünde üretim yatıyor. İstikrarı, istihdamı, refahı sağlayabilmek için de 2024 yılında da çok çalışmaya, üretmeye ve birlikteliğe ihtiyacımız var. Bugün dünyanın ve zamanın ruhunu doğru okuyan, dünyaya uyum sağlayan, yerel potansiyeli değerlendiren, verimli ve sürdürülebilir ilkelere bağlı yüksek katma değerli bir ekonomiye ulaşmanın bizim en önemli gücü olacaktır” dedi.

 

“EKONOMİK BÜYÜME ÜRETİMLE OLUR”

Ekonomik büyümenin üretimle olduğunun altını çizen Borsa Başkanı Teke “Üretim olursa istihdam, ihracat artıyor. Ne kadar fazla üretim yaparsak ekonomimiz o kadar büyüyor. 2023’de ekonomi de yaşanan zorlu süreçler, büyümedeki ve piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, iş dünyasının karşı karşıya kaldığı sorunlar, müteşebbislerin yüksek finansman maliyetleri, kırılganlıklara sebep oldu, olumsuzluklara yol açtı. Böyle bir ortamda, daha güçlü bir Türkiye için çok çalışmak zorundayız. Türkiye ancak böyle büyük ve güçlü bir ülke olabilir” ifadesini kullandı.

 

“TARSUS, EKONOMİDEKİ MEVCUT KONUMUNU KISMİ DÜŞÜŞLERLE DE OLSA KORUMAYI BAŞARDI”

Tarsus içinde ayrı bir paragraf açan Başkan Mustafa Teke “Müteşebbis ruhu, büyüme arzusu ve özel sektör dinamizmiyle Tarsus’umuz, ekonomideki mevcut konumunu kısmi düşüşlerle de olsa korumayı başardı. Zorluklar karşısında yılmayan, üretimden aldığı güçle her zaman yeni pazarlar arayışında olan Tarsus, 2024 yılı içerisinde üretimde, istihdamda ve ihracatta hedeflediği noktalara mutlaka ulaşacaktır. 2024 yılının ekonomik anlamda daha iyi bir yıl olmasını temenni ediyoruz. İş dünyası olarak ülkemizin yarınlarından umutluyuz” şeklinde sözlerini tamamladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA