Mersin’de orman köylüsüne 34 milyon 993 TL kredi desteği sağlandı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de orman köylüsüne 34 milyon 993 TL kredi desteği sağlandı


 

Haber Merkezi

 

Mersin'de ORKÖY destekleri çerçevesinde 49 orman köyünde 121 aileye 6 milyon 998 bin 600 TL’si geri ödemesiz hibe şeklinde 34 milyon 993 TL kredi desteği sağlandı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) faaliyetleri kapsamında 49 orman köyünde 121 aileye 34 milyon 993 bin TL kredi desteği sağlanarak program tam olarak gerçekleştirildi. Bu kredinin yüzde 20’si (6 milyon 998 bin 600 TL) geri ödemesiz hibe olurken, geriye kalan kısmının tamamı ise 3-7 yılda faizsiz geri ödeme ile verildi.

Bu kapsamında; 16 aileye süt koyunculuğu, 22 aileye süt sığırcılığı, 3 aileye fenni arıcılık, 8 aileye örtü altında serada erik üretimi seracılığı, 53 aileye traktör, 17 aileye motorlu testere, 2 aileye tambur olmak üzere 121 aileye ORKÖY desteği sağlandı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın yaptığı değerlendirmede, “Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları çerçevesinde ORKÖY bütçemiz her yıl artırılmaktadır. 2023 yılında Bölge Müdürlüğümüz ORKÖY destekleri yüzde 93 artırılarak 34 milyon 993 bin TL’ye çıkarıldı. Bölge Müdürlüğümüzdeki üretim-mekanizasyon taleplerinin tamamı karşılandı. Orman köylerimizde istihdama katkı sağlayarak kırsal kalkınmanın lokomotifi olmaya devam ediyoruz. 2024 yılında da desteklerimiz artarak devam edecek. ORKÖY kredilerinden yararlanan tüm köylülerimize hayırlı olması dileklerimle emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA