TKP’den liman çıkışı: ‘İşgalcilerden kurtuldu, uyuşturucu baronlarından da kurtulacak’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TKP’den liman çıkışı: ‘İşgalcilerden kurtuldu, uyuşturucu baronlarından da kurtulacak’


 

TKP Mersin İl Örgütü, Mersin’in emperyalist işgalden kurtuluşunun 102. yılında, patronlardan ve uyuşturucu baronlarından da kurtulacağı ifade edildi.

Haber Merkezi

 

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Mersin İl Örgütü, 3 Ocak Mersin'in kurtuluşunun 102. yıl dönümü sebebiyle bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Mersin'in emperyalist işgalden kurtulduğu gibi patronlardan ve uyuşturucu baronlarından da kurtulacağı ifade edildi.

"Ateşi ve ihaneti gördük" denilen açıklamada, kentin bugün başka bir işgal altında olduğu vurgulandı.

Açıklamanın tamamı şöyle: “Bugün 3 Ocak, Mersin’in emperyalist işgalden kurtuluşunun 102. Yılı. Bugün kentimiz başka bir işgalin altında. Uyuşturucu çeteleri kentimizde kol geziyor, yaklaşık 17 yıl önce özelleştirilen ve yabancı sermayeye satılan Mersin Limanı sürekli uyuşturucu ticaretiyle öne çıkıyorsa, kentimiz, doğamız talan ediliyor, hava kirliliğinden erken ölümler raporlanıyorsa, parklarımıza el konuluyor, tabiat parklarımız imara açılıyorsa, suç oranları gün geçtikçe artıyor ve artık adalete güven duyulmuyorsa; tüm bunlara, AKP Türkiye’sini oluşturan Cumhuriyet’i kemiren özelleştirmecilerin, piyasacıların, mafya ve çetelerin, tarikat ve cemaatlerin sebep olduğunu biliyoruz.

Kentimiz, patronları iştahlandıran halkı yoksullaştıranlardan da doğamızı yok eden, şehrin üstüne beton döken rantçı yerel yönetim anlayışından da kurtulacak.

Ne bu kenti ne de emekçileri sahipsiz bırakacağız.

Türkiye Komünist Partisi Mersin İl Örgütü olarak söz veriyoruz: Doğaya uyumlu, akıl ve bilimin yol göstericiliğiyle, kârı ve rantı değil halkın sağlığını merkeze alan bir kent inşa edeceğiz.

Kentimiz 102 yıl önce işgalcilerden kurtuldu, patronlardan, kentin üstüne adeta beton döken, rant uğruna kenti yaşanmaz hale getirenlerden, uyuşturucu baronlarından, kara para aklayan çetelerden de kurtulacak.

Çocuklarımızın neşe içinde yaşadığı, gençlerin ve kadınların özgürce sokaklarında gezdiği, emekli yurttaşlarımızın yıllarca çalışarak ülkesine verdiği hizmetin karşılığını aldığı, engelli yurttaşlarımızın kimsenin yardımına gereksinim duymadan yaşamını sürdürülebildiği, emekçilerin insanca çalışabildiği ve yaşayabildiği, eşitliğin ve kardeşliğin hüküm sürdüğü egemen ve bağımsız bir ülke için mücadele ediyoruz. Mutlaka kuracağız.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA