Üreticilere 50 ton silajlık mısır dağıtılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Üreticilere 50 ton silajlık mısır dağıtılacak


 

Tarsus Belediyesi, hayvancılığı desteklemek amacıyla kendi arazisinde ekimini gerçekleştirdiği silajlık mısırın hasadını tamamladı. Proje kapsamında elde edilen 50 ton silaj, ücretsiz olarak çiftçilere dağıtılacak.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın tarıma yönelik çalışmaları, hayvan yetiştiricileri ve çiftçiler tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Hayvancılıkta üretimin artırılması kapsamında çalışmalarını sürdüren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde ekimi yapılan silajlık mısırın hasadı yapıldı. Hasatta, 50 tonluk silaj elde edildi. Silajlar, ücretsiz olarak üreticilere dağıtılacak. Hayvan yetiştiricileri, belediyenin destekleriyle Tarsus'un büyük ve küçükbaş hayvancılığının güçlendirilmesinden duydukları sevinci dile getirdi.

Tarsus Belediyesi Ziraat Mühendisi Mehmet Özer, yapılan hasadın detaylarını paylaşarak, arazinin 20 dekarlık olduğunu ve dönüm başına 3 ile 4 ton arası silajlık mısır elde edildiğini belirtti. Hazırlanan 50 kilogramlık torbalardaki mısır silajları küçük ölçekli hayvan üreticilerine ve talepte bulunan vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.

 

“ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan üreticilere verilen desteklerin devam edeceğini belirterek, “Zor şartlar altında üreticilik yapan çiftçilerimize destek olmak amacıyla silajlık mısır dağıtımı gerçekleştireceğiz. Yerel yönetimler olarak tarım alanında çalışmalarımızı devam ettirerek koşulları iyileştirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA