Mersin’de öğrenme hayat boyu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de öğrenme hayat boyu


 

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Soyu Öğrenme Biriminde 150 farklı alanda toplam 17 bin 52 kurs açıldı. Açılan bu kurslardan 293 bin 541 vatandaş faydalandı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren, Hayat Boyu Öğrenme Birimi yeni kurs ve projelerle faaliyetlerine devam ediyor.

Mersin MEM’den yapılan açıklamada Hayat Boyu Öğrenme Birimine bağlı kurumlarda bin 150 farklı alanda toplam 17 bin 52 kurs açıldı. Açılan bu kurslardan 293 bin 541 vatandaş faydalandı. Ayrıca kurslara katılan vatandaşların istihdamı da takip edildi. 9 bin 662 vatandaş istihdam edildi yâda kendi iş yerini açtı.

Mersin’de açık öğretim okullarında halen kayıtlı 29 bin 321 öğrenci bulunurken hayat boyu öğrenme kurumlarında açılan destekleme ve yetiştirme (üniversiteye hazırlık) kurslarına katılan 740 öğrenciden 366 öğrenci üniversiteye yerleşti.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Hayat boyu öğrenme için kurumlarda çok güzel çalışmalar yapılıyor. İnsanın öğrenme çabası hiç bitmemeli, emekli olmak sadece bir iş alanındaki görevinizin son bulması. Öğrenme ve öğretmen çabamız hayat boyu devam etmeli.  Bu kurslarımızın sadece emekliler için düşünülmesini istemiyorum. Hepimizin değişik birçok yeteneği var. İster hobi olarak ya da yeteneklerinizi geliştirip bir iş sahibi olmak için kurumlarımızdaki kurslara katılabilirsiniz." dedi.

 

PROJE VE FAALİYETLER

Kurs faaliyetleri ve açık öğretim okulları iş ve işlemlerinin yanında birçok proje ve faaliyet gerçekleştirildiğine değinen Durmuş, bunlardan bazıları hakkında şu bilgileri verdi; “Hayat Boyu Öğrenme Kurumlarımızda üretilen ürünlerden oluşturduğumuz Ürün Tanıtım e-Kataloğu her yıl revize edilerek web sayfamızda yayımlanmaktadır.

15 hayat boyu öğrenme kurumumuzun tamamında ‘Sıfır Atık Kütüphaneleri’ ve ‘Kitap Kafe’ler faaliyete geçirilmiştir.

Hayat boyu öğrenme kurumlarımızda israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılıp değerlendirilmesinden yola çıkarak tamamı atık malzemelerle üretilen ürünlerin sergileri ilimizin farklı ilçelerinde gerçekleştirilmiş olup; yeni sergiler için planlamalar devam etmektedir.

 

MOBİL KURS MERKEZİ DEVREDE

Mersin Hayat Boyu Öğrenme Birimi olarak faaliyete geçirdiğimiz ‘Mobil Kurs Merkezi’ ile tüm vatandaşlarımıza ulaşmak, kurslarımıza erişemeyen hiçbir vatandaşımızın kalmaması hedeflenmiştir. Tüm ilçelerimizde gezici olarak hizmet vermeye başlayan Mobil Kurs Merkezimiz, dezavantajlı bölgelerde kurslar açılmasına olanak sağlarken kurumlarımızın ve kurslarımızın tanıtımında ve vatandaşlarımıza ulaşmasında etkili olmaktadır.

Hayat boyu öğrenme kurumlarımız tarafından ‘Yiyecek İçecek Hizmetleri’ ve ‘Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri’ alanlarında hazırlanan e-kitaplarımız yayımlanmıştır. Modüler programlarda bulunan diğer kurs alanları ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte olup yayımlarımıza web sitelerimizden ulaşılabilmektedir.

 

AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİNDE AÇILAN KURSLAR

Türkiye'nin ilk ve tek nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali Şantiye sahası için İl Müdürlüğümüzce 11 kurs programı yazılmış ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Modüler Programa tanımlanmıştır. Halen Akkuyu NGS'de hayat boyu öğrenme kursları açılmaya devam etmektedir.

 

KÖY YAŞAM MERKEZLERİNDE AÇILAN KURSLAR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılmayan köy okulları ‘Köy Yaşam Merkezi’ olarak faaliyete geçirilmiş ve yeniden kullanıma açılmıştır. Mersin hayat boyu öğrenme kurumları tarafından ilimizde bulunan Köy Yaşam Merkezlerinin tamamında kurslar devam etmektedir.

 

VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞUYORUZ

Proje kapsamında, halk eğitimi merkezlerimizdeki usta öğreticilerimiz ve kursiyerlerimiz her hafta başka bir köye/mahalleye giderek çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın saç bakımları ve kişisel bakımlarını gerçekleştirmektedirler.

 

WORKSHOP VE SERGİ ETKİNLİĞİ

Her hafta sonu farklı bir etkinlikle, farklı alışveriş merkezlerinde workshop etkinliği ve ürün sergisi düzenlenmektedir.

Çalışsın Eller, Yensin Lezzetli Yemekler etkinliği kapsamında Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzde bulunan Aşçılık atölyesinde vatandaşlarımız için her hafta farklı bir yemek öğrenme etkinliği düzenlenmektedir.

 

“HEDİYELİK EŞYA SATIŞ MERKEZİ" VE "YEMEK SATIŞ MERKEZİ"

Hayat boyu öğrenme kurumlarımızda üretilen el emeği ürünlerin ve aşçılık kurslarımızda pişirilen yemeklerin yer alacağı satış merkezlerimiz Akdeniz, Gülnar ve Erdemli ilçesinde faaliyete geçirilmiş olup tüm ilçelerimizde yaygınlaştırma çalışmaları devam etmektedir.

Ayrıca ilimizde yaşanan orman yangınlarından dolayı Mersin Hayat Boyu Ailesi olarak, açılan her kurs için 5 fidan bağışı yapılmıştır.

 

BÖLGEMİZDE İLK VE TEK OLARAK AÇILAN KURSLAR

Mersin hayat boyu öğrenme kurumları olarak bölgemizde ilk ve tek olarak; Bağlama Yapımı ve Tamir Kursu, Çömlekçilik Kursu, Muz Lifi İşlemeciliği Kursu, Dondurma Üretim Elemanı Kursu, Yumurta Tavuğu Yetiştiriciliği Kursu, Ekmekçilik Kursu, Fotovoltaik Güneş Panelleri Kurulumu ve Hibrit (Güneş ve Rüzgar) Sisteme Entegrasyonu Kursu, Paralimpik Sporcularımız için Taekwondo Kursu vb. kurslarımız açılmaktadır”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA