Annesinin kabul etmediği yavruya belediye ekipleri bakıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Annesinin kabul etmediği yavruya belediye ekipleri bakıyor


 

Tarsus Doğa Parkı’nın yeni üyesi yavru babun Limon’a annesinin kabul etmemesi nedeniyle belediye ekipleri annelik yapıyor

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı’nda doğan ve annesi tarafından kabul edilmeyen babun yavrusuna ekipler annelik yapıyor. Yavru babuna ‘Limon’ ismini veren ekipler, gece gündüz onunla ilgileniyor.

2021 yılında Nisan’ı doğuran ve anneliği kabul etmeyen Nazo, bu yıl doğurduğu yavrusunu da kabul etmedi. 23 Aralık’ta Doğa Parkı’nda hayata ‘merhaba’ diyen Limon’a ekipler adeta ‘annesi’ gibi bakıyor. Nisan’ı büyüten ekipler, kardeşi Limon’u da aynı özenle büyütüyor.

Sağlıklı bir şekilde doğan Limon’u kuvöze koyan ekipler, saat başı besliyor. Doğa Parkı’nda bulunan Ankara Tiftik Keçisi’nden sağdıkları sütle Limon’u besleyen ekipler, Limon’un rahat edebilmesi için her türlü konforu sağlıyor. Kuvözünde bulunan beze sarılan ve asla bırakmayan Limon, yeteri kadar büyüdüğünde kardeşinin olduğu yere yerleştirilecek.

Tarsus Doğa Parkı’nda Biyolog olarak görev yapan Yılmaz Ölmez, Limon’un sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek, “23 Aralık 2023 doğumlu. Çok sağlıklı bir yavru. Zaten renklerinden de belli. Besleniyor, idrarını, kakasını yapabiliyor. Şimdilik bir sıkıntımız yok” dedi.

Daha önce de aynı anneden doğan Nisan’ı büyüttüklerini hatırlatan Ölmez, “Zaten tecrübemiz de var. Daha önce büyüttüğümüz bir babun yavrumuz daha vardı. O tecrübelerden de faydalanıyoruz ve anne şefkati göstererek büyütüyoruz” dedi.

Ölmez, Limon’u annesinin kabul etmediğini belirterek, “Annesi maalesef anneliği kabul eden bir birey değil. Daha önceki yavrularını da kabul etmedi. Biz ikisini bu şekilde kuvözümüzde besleyerek kurtardık. Kuvözümüz olmasa büyük ihtimalle ölecekti bu yavru ama artık yaşıyor” diye belirtti.

Limon ismini koymalarının nedenini de anlatan Ölmez, “Sebebi hem bu bölgeye özgü bir narenciye çeşidi olduğu için hem de şu anda hasat zamanı olduğu için adını Limon koyduk” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA