Esnafın üzerindeki vergi yükü azaltılmalı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Esnafın üzerindeki vergi yükü azaltılmalı


 

Asgari ücrette yaşanan yüzde 49 oranındaki artışın, esnafın sırtındaki başta SGK primi olmak üzere tüm vergi ve harçların artmasına neden olacağını belirten Mersin ESOB Başkanı Sarı, esnafın sırtındaki vergi yükünün azaltılması için gerekli hibe desteklerinin devreye konulması, üretim, enerji ve hammadde de maliyetlerin düşürülmesini beklediklerini söyledi.

Haber Merkezi

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, esnafın üzerindeki vergi yükünün azaltılması gerektiğini açıkladı.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu 2023 yılının son toplantısını, Birlik Başkanı Veysel Sarı Başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya; Birlik Başkanvekilleri Nihat Dağdelen, Uçal Mavili, Yönetim Kurulu üyeleri Duran Şen, Halil Metik, Ali Tavman, Doğan Gündüz, Hüseyin Yalın ve Genel Sekreter Yasemin Durmuş da katılım sağladı.

Toplantıda 2023 yılının kısa bir değerlendirmesini yapan Başkan Sarı, Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışan ülkemizde, Mersin’in depremzedelere ev sahipliğinde ilk sıralarda yer aldığının altı çizdi.

Başkan Sarı, temsil ettikleri esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentilerine çözüm üretme noktasında üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirme azmi ve kararlılığında olduğuna vurgu yaparak, güçlü esnaf, güçlü oda, güçlü birlik hedefleri doğrultusunda ürettikleri proje ve çalışmalarla amaçlarına ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Yeni yılda uygulanacak olan yüzde 49 zamlı  asgari ücrette yaşanan artışın en büyük işveren olan esnaf ve sanatkarların,  başta SGK primi olmak üzere ödediği tüm vergi ve harçlar ile yanında çalıştırdığı personelin işveren payının artmasına neden olması nedeniyle omuzlarındaki  yükün daha çok artacağına vurgu yapan Başkan Sarı, “Esnafın üzerinde vergi ve prim yükünün azaltılması için gerekli hibe desteklerinin biran önce devreye konulması, üretim, enerji ve hammadde maliyetlerinin azaltılması beklentilerimiz arasında” dedi.

Başkan Sarı, yönetim kurulunda alınan kararların hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, tüm esnaf ve sanatkarlara yeni yılda sağlık, huzur ve mutluluk, işlerinde bol ve bereketli kazançlar diledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA