Mersin’in ilk multimedya sergisi açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in ilk multimedya sergisi açıldı


 

Sanatçı Utku Şenbayrak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde bir ilke imza attı.

Haber Merkezi

MTSO Sanat Galerisi’ndeki sergi açılışına MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek, Başkan Danışmanı Ercan Akın, MTSO Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Mersin’in ilk multimedya sergisini açan Utku Şenbayrak, klasik resim ya da heykel sergisi yerine daha çok çağdaş sanatın anlatım dilini kullanmayı tercih ettiğini söyledi.

Sergisinde, üzerine dijital müdahale yaparak imgenin manipülasyonu sonucu oluşturulan fotoğrafları sergilediğini anlatan Şenbayrak, “Mersin’de ilk kez böyle bir sergi düzenleniyor. Bundan sonraki çalışmalarım da yeni medya üzerine olacak” dedi.

Toplam 15 eserin yer aldığı serginin 8 tane fotoğraf, 5 video ve 2 de enstalasyondan (yerleştirme) oluştuğunu kaydeden Şenbayrak, Glitce adını verdiği sergisi için şunları söyledi: “Bu sergim ile zihin, bellek ve mekan kavramlarını dijital bir anlatımla bozulmaya uğratıp algıya müdahale etmeyi planlıyorum. İmajlarımı çağdaş yaşamın içinden seçtim.”

1990 yılında Adana’da dünyaya gelen Utku Şenbayrak 2011’de Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon bölümünü bitirdi. Sanat eğitimine 2011’de Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Seher Kurt ve Cüneyt Kurt atölyesinde başlayan sanatçı, 2013’te Mersin’e gelerek eğitimini Orçun Çadırcı ve Gülcan Şenyuvalı atölyelerinde sürdürdü.

16 Mayıs Pazartesi gününe kadar açık kalacak olan sergi hafta içi, 08.30 – 18.00, Cumartesi günleri ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA