Müslüme’nin katili bulunamadı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Müslüme’nin katili bulunamadı


 

Türkiye’yi yasa boğan 3 yaşındaki Müslüme’nin cinayetine ilişkin sır perdesi aralanamadı. Mahkeme gerekçeli kararında, “maktulün ne şekilde kim tarafından öldürüldüğüne dair dosyada herhangi bir delil bulunmadığı” tespiti yaptı.

Haber Merkezi

 

Mersin’de hayvancılıkla geçimini sağlayan ve göçebe hayatı yaşan Yağal Ailesi’nin 3 yaşındaki kızı Müslüme, 10 Kasım 2021’de kaybolmuştu. 9 gün süren arama çalışmalarının ardından küçük kızın cansız bedeni, kendi başına gitme imkânı olmayan, dağlık bir bölgede bulunmuştu. Olayla ilgili olarak, arama çalışmalarını yanlış yönlendirdiği, çelişkili ifadeler verdiği ve maktulenin sol boynundan alınan sürüntü örneğinden DNA’sı bulunduğu gerekçesiyle dede Hasan Yağal tutuklanmıştı. Dede Hasan Yağal, Müslüme’nin ölümü ve cinsel istismarı suçlamasında beraat etmişti. Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kararın gerekçesini tamamladı.

Gerekçeli kararda özetle “Anne ve ağabeyinin bir beyanda bulunmamaları karşısında, her ne kadar maktulün ölümünün doğal yollarla olmadığı kanaatine ulaşılmışsa da maktulün ne şekilde kim tarafından öldürüldüğüne dair dosyada herhangi bir delil bulunmadığından, sanığı cezalandırmaya yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği” belirtildi.

 

‘AİLE UMURSAMAZDI’

Kararda arama faaliyetlerine katılan görevlilerin beyanlarına da yer verildi. Tanık M.K. “Aile, arama çalışmaları sırasında genel olarak umursamazdı” iddiasında bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 14 Kasım’da dede için verilen beraat kararına itiraz ederek, istinaf başvurusunda bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA