Tarihi bina dershane mi olacak? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarihi bina dershane mi olacak?


 

Zihinsel yetersizliği olan öğrencilere hizmet veren Çankaya Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin (okulu) daha yetersiz bir okula taşınmak istendiği, okulun mevcut tarihi binasının ise özel bir dershanenin hizmetine verileceği iddia edildi!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesi Silifke Caddesi üzerinde bulunan, binası tarihi eser kapsamında olan Çankaya Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nde neler oluyor.

71 YILLIK BİNA

Geçtiğimiz günlerde 71 yaşına giren okul binası,  3 Mayıs 1945 yılında “Kurtuluş Mektebi” olarak açılan sonraki yıllarda ise Anadolu Lisesi ve ilkokul olarak faaliyet gösteren bina son olarak Çankaya İlköğretim Okulu olarak hizmet verdi. Bakanlığın 1999 yılında 14 öğrenci ile Çankaya İş Okulu’na dönüşen bina, 2012/2013 öğretim yılında ise Çankaya Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi oldu.

Zihinsel yetersizliği olan öğrencilerin üretken ve mutlu bireyler olarak toplum hayatına uyumunu sağlamak için eğitim veren ve halen 150’yi aşkın öğrencisi bulanan okulda, 30 öğretmen ile tam gün eğitim veriliyor.

 

DAHA İYİSİ DERKEN, ŞARTLAR KÖTÜLEŞECEK Mİ?

Okulun daha iyi şartlarda eğitim vermesi için sürdürülen çalışmalar bazı iddiaları gündeme getirdi.

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, okulun hizmet kalitesini arttırmak adına öğrencileri başka bir okul bünyesine taşımak istediği öne sürülürken, söz konusu okulun kapasitesinin yetersiz olduğu ve şartlarının da özel eğitime imkan vermediği öne sürüldü.

 

BİR DERSHANEYE Mİ VERİLECEK?

Öte yandan tarihi binasının ise özel bir dershanenin hizmetine verileceği iddia edildi! Mersin Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Akdeniz İlçe

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklamaları bekleniyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA