Atatürk Parkı halkındır, ranta geçit vermeyeceğiz | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atatürk Parkı halkındır, ranta geçit vermeyeceğiz


 

Mersin Limanı’nı Atatürk Parkına doğru genişletmek isteyen yüzde 90’ı yabancılara ait MIP şirketine karşı alanlarda eylemlerini sürdüren Mersin Çevre Platformu, bir kez daha projenin durdurulması için çağrı yaparak, “Atatürk Parkı halkındır, ranta geçit vermeyeceğiz” diye seslendi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in akciğerleri olarak da bilinen Atatürk Parkı’nın, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP), genişleme projesi ile yok edilmek istenmesine karşı kentte mücadele etkin bir şekilde devam ediyor.

Siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütlerince kurulan Mersin Çevre Platformu, yeniden alanlara inerek ses yükseltti.

Yoğurtçu Parkında bir araya gelen platform üyeleri, “Atatürk Parkında liman yapılamaz” pankartı açarak, “Atatürk Parkı halkın, halkın kalacak”, “İşbirlikçi şirket parkı terk et” sloganları attılar.

 

“BAĞLAR, BAHÇELER HATTA BİZ İNSANLAR NEFES ALMAZ HALE GELECEĞİZ”

SES Mersin Şube Eş Başkanı Sevgi Başkavak, Mersin’de son zamanlarda yasam alanlarına ve özellikle yeşil alanlarımıza rant uğruna ciddi saldırlar yapıldığını söyledi.

“Bu saldılar her geçen gün artmaktadır” diyen Başkavak, “Bu saldırılar doğamızı katlederek çevremizi kirleterek, sağlığımızın bozulmasına neden olmaktadır. Mersin’de hava kirliliği artık alarm veriyor. Liman genişleme projesi için milyonlarca ton. Tas için açılacak taş ocaklar nedeniyle şehrimizde pek çok mahallede tarım ve yasam alanlarımız kirlenecektir. Bağlar, bahçeler hatta biz insanlar nefes almaz hale geleceğiz. Tarım da verim, halkın yaşamında kalite düşecektir.

 

“DENİZ MANZARASI YERİNE DE TENEKE KUTU MANZARALARI KALACAK”

Mersin Liman isletmecisi olan MIP A.Ş’nin mevcut limanın Atatürk Parkına doğru genişleme projesi ve parka planlanan kurvaziyer liman projesi de bir rant projesidir. Liman genişleme projesi hayata geçtiğinde liman isleten şirket karına kar katacak, biz Mersin halkına ise yeşil çimen ve gölgesinde oturulan ağaçlar yerine kahverengi konteynerler, deniz manzarası yerine de teneke kutu manzaraları kalacaktır.

 

“BU PROJE HUKUKSUZ”

Bu proje hukuksuzdur ve kent yaşamına bir saldırıdır. Bu projeler, Atatürk Parkının yok olmasına neden olacaktır. Mersin’in simgesi olan Atatürk Parkı kentimizin akciğerleri olup, halkın sosyal olarak nefes aldığı bir alandır.

Atatürk Parkında liman genişleme çalışmaları ve Kurvaziyer Liman projesi, yeşilin yok edilmesine, deniz ve hava kirliliğinin oluşmasına, ekosistemin bozulmasına, halkın kullanabileceği bir parkın kalmamasına, şehir merkezinde trafik yükünün artmasına ve sağlığımızın bozulmasına neden olacaktır.

Kentimize ve sağlığımıza çok ciddi zararlar verecek olan ve yapımı bilimsellikten uzak, hukuksuz ve antidemokratik olan bu proje ve Mersin de herkes karşıdır.

Mersin halkının karşı olduğu ve kamu yararına aykırı olan bu projenin derhal durdurulmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

“HALKIN GÜCÜNÜ KARŞINIZA ALMAYIN”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan da, “Buradan sesleniyoruz; halkın gücünü karşınıza almayınız ve bir an önce projeden vazgeçmeye çağırıyoruz” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA