Mersin’de Levi’s önünden Özak işçilerine destek | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de Levi’s önünden Özak işçilerine destek


 

Urfa’da baskı ve mobbinge karşı 27 gündür direnen Özak Tekstil işçilerine destek için Mersin’de Levi’s mağazası önünde eylem yapılarak işçilere destek verildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Urfa'daki Özak Tekstil işçilerinin 27 Kasım'da başlattı direniş 27 gününde. Özak Tekstil'in üretim yaptığı Levi's firmasına yönelik küresel kampanya da iki gündür sürüyor. Sosyal medyada düzenlenen kampanyanın ardından Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde Levi's mağazaları önünde protestolar düzenleniyor. Eylemlerle, Levi's, Özak Tekstil'e karşı harekete geçmeye çağrılıyor.

Mersin’de Emek Partisi’nin çağrısıyla Urfa’da sendikal hakları için direnen Özak Tekstil işçileriyle, Form Avm’de bulunan Levi’s Mağazası önünde dayanışma açıklaması yapıldı.

İl örgütü adına açıklamayı İl Başkanı Sedat Başkavak yaptı. TİP, TÖP, Halkevleri ve Genel İş Sendikası destek verdi.

 

“BİR DAKİKADA BİR PANTOLON ÜRETEN İŞÇİLER BİR PANTOLONUN BİLE PARASINI ALAMIYORLAR”

Mersin'de de Emek Partisi’nin çağrısıyla Özak işçilerine destek için Levi's mağazası önünde eylem yapıldı. Eyleme, TİP, TÖP, Halkevleri ve Genel İş temsilcileri de destek verdi. Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sedat Başkavak, "O işçiler asgari ücrete çalışıyor. Burada bir pantolonun fiyatı 49 avro. Bir dakikada bir pantolon çıkıyor. Bir dakikada bir pantolon üreten işçiler bir pantolonun bile parasını alamıyorlar" dedi.

 

“İŞÇİLERİN HAKLARINI TANIYIN”

Live's yetkililerine seslenen Başkavak, şu çağrıyı yaptı: “Özak Tekstil’den mal alan Levi’s patronlarına, Avrupa’daki sahiplerine diyoruz ki Özak Tekstil işçisi ucuza çalışmak istemiyor. Özak Tekstil işçisi kendi sendika haklarına kullanmak istiyor. Sendika seçme hakkını kullanmak istiyor. Özak işçisi sendika seçme hakkını kullandığı için işten atılmakla tehdit ediliyor. İşten atılan işçilerin ücretleri ödensin, atılan işçiler geri alınsın diyoruz. Özak Tekstil’de çalışan işçilerin sendika hakkı tanınsın diyoruz. Türkiye’nin her tarafında, dünyanın her yerinde herkes Levi’s patronlarına sesleniyoruz. Özak Tekstil işçilerinin haklarını tanıyın. Sendika hakkını tanıyın. İnsanlık dışı koşullarda çalışmasına izin vermeyin."

 

“BİZLER YANINIZDAYIZ”

Direnişteki kadın işçilere destek veren Başkavak, "Orada çalışan kadın işçilere 'sizi ailelerinize söyleriz, sizi işten alırlar' diyorlar. O kadın işçilere Mersin’den sesleniyoruz. Bizler kadınıyla, erkeğiyle buradayız. Bizler yanındayız. Hakkınızı alana kadar yanındayız. Buradan Özak Tekstil işçilerinin direnişine selam yoluyoruz" dedi.

Dayanışma eyleminde “Özak işçisi yalnız değildir" sloganı atıldı, işçilerin taleplerini ve direniş sürecini anlatan bildiriler dağıtıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA