İş dünyasından gümrüğe; “Önümüzü açın!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İş dünyasından gümrüğe; “Önümüzü açın!”


 

Mersin’de lojistik sektörünün gelişmesi adına Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile koordinasyonunu artırdı. Önümüzdeki süreçte düzenlenecek periyodik toplantılarla bir araya gelecek olan taraflar, yaşanan sorunları masaya yatırarak çözümleri birl

Haber Merkezi

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman’ın başkanlığında Divan Otel’de düzenlenen toplantıda sektör temsilcileri bir araya geldi.

Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı şube müdürleri, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, 18 No’lu Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetleri, 19 No’lu Yurtiçi Yük ve Eşya Taşımacılığı, 20 No’lu Uluslararası Yük ve Eşya Taşımacılığı, 21 No’lu Deniz Yolu Taşımacılığı ve Destek Hizmetleri Meslek Komitesi başkan ve üyeleri ile MTSO’nun ilgili birim yetkililerinin buluştuğu toplantıda mevcut sorunlar görüşüldü.

Toplantı ile sektör temsilcileri bir taraftan yaşadıkları sıkıntıları dile getirirken diğer taraftan uygulamalara yönelik merak ettikleri soruların cevaplarını yetkili kişilerden doğrudan duyma fırsatı buldu.

 

“ÖNÜMÜZÜ AÇIN”

Açılışta konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut sektörün önünü açmak, yaşanan sıkıntılara ortak çözümler üretmek adına bir araya geldiklerini ifade etti. Bu tür buluşmalarla konunun taraflarının birbirini daha iyi anladığını vurgulayan Aşut, “Bizler zaman zaman sıkıntılar yaşıyoruz oysa idari birimdeki kişiler bizden çok daha fazla sorun yaşayabiliyor. Böylesi çalışmalar tarafların birbirini anlaması için önemli bir fırsat. Bölge Müdürümüze ve ekibine bizimle birlikte oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

 

GÜMRÜK MÜDÜRÜ: “ÖZEL SEKTÖRLE BULUŞALIM”

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman ise, MTSO ile bugüne kadar her zaman koordineli çalıştıklarını söyledi. Önümüzdeki süreçte ise bu koordinasyonu bir adım ileri taşımak istediklerini vurgulayan Kahraman, sektör temsilcileriyle periyodik olarak bir araya gelip, sorunları düzenli olarak görüşüp ortak noktada buluşmak istediklerini dile getirdi.

 

KONTEYNER VE LİMAN TAKİP SİSTEMİ 1 ARALIK’TA BAŞLIYOR

Toplantıda ilk olarak 1 Aralık 2016’da Türkiye genelinde uygulamaya başlayacak olan Konteyner ve Liman Takip Sistemi’nin sunumu gerçekleştirildi. Liman ve Serbest Bölge arasındaki koridorun kullanımı esasında güvenlik mührü uygulamasından, ithalat rejiminde kayıtlı 5 sayılı liste kapsamında ithal edilen eşyaların belge kontrolü yapılmadan kırmızı hatta yönlendirilmesine, X-Ray uygulamalarından stajyerlerin gümrükte iş ve işlemlere yardımcı olmasına kadar çok sayıda konu ela alındı.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantı sonunda Bölge Müdürü Murat Kahraman, sorunların ve çözüm önerilerinin yazılı olarak kendisine ulaştırılması talebinde bulundu. Ankara ile yapılacak görüşmeler sonrasında sıkıntıların çözümü yönünde çalışma başlatılacak.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA