CHP’li Başarır’dan AKP’ye traktör yanıtı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Başarır’dan AKP’ye traktör yanıtı


 

AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta’nın “AK Parti’den önce traktör yoktu” sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “1949’da kayıtlı 6 bin 500 tane traktör vardı” dedi.

Haber Merkezi

 

Tarım Orman Bakanlığı bütçe görüşmelerinde TBMM kürsüsüne 1930 yılında Mustafa Kemal'in traktör kullanırken çekilen fotoğrafı ile çıkan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'nın "AK Parti'den önce traktör yoktu" sözlerine yanıt verdi.

 

“TRAKTÖRÜ BU ÜLKEYE SİZ GETİRMİŞSİNİZ”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kürsüde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "1949’da bu ülkede kayıtlı 6 bin 500 tane traktör vardı. Bugün de icradan satılık 6 bin traktör var, utanın. Atatürk Barajı’nı siz yaptınız, tekerleği siz buldunuz, parayı siz buldunuz. Bence yalanı da siz buldunuz. Bu ülkede nüfus sürekli artmış, 10 milyon da Suriyeli gelmiş ama çiftçi gitmiş. 2002'de 1,10 kuruş olan mazot 38 lira olmuş, Üre gübresi ton başına 237 liradan 60 kat artmış. DAP gübresi 354 liradan 55 kat artmış. Çiftçi tarlasını satmak zorunda kalıyor. Bir Grup Başkan Vekili traktörle ilgili bir şey söyledi, Traktörü de bu ülkeye siz getirmişsiniz. Üzüntü duyuyorum, gerçekleri konuşun."

 

BAKAN SORUYU YANITLAMADI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, “Yem ve gübreyi sübvanse etmeyi, tarımda kullanılan mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldırmayı düşünüyor musunuz? AKP Grup Başkan Vekili 'AKP iktidarından önce traktör yoktu' dedi, siz de bu görüşte misiniz?” diye sordu. Bakan Yumaklı, soruya yanıt vermedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA