Aç oyuncular alacağız! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Aç oyuncular alacağız!


 

Mersin İdman Yurdu’nda yönetim, yeni sezonda genç isimler ve maliyeti düşük oyunculardan oluşan kadro kurmak için arayışlara başladı.

ALİ ŞANLI

MİY Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, basına yaptığı açıklamada, bu sezon başarısız olup, ligden düştükleri için taraftardan özür diledi.

Ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ancak başarılı olamadıklarını anlatan Çalışkan, “Umutsuzluğun üzerine başarı kurmak istedik ama nasip olmadı" dedi.

Mersin İdman Yurdu'nun herhangi bir geliri olmadığını da ifade eden Çalışkan, “Sağdan, soldan ve yönetimden aldığımız paralarla kulübü çevirmeye çalıştık. Bütün gelirlerimiz temlikli veya icralık. Galibiyet, beraberlikler ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığından gelen 6 milyon 800 bin lira civarı bir para, kulübün borçlarından düşüldü. Biz de yaklaşık 8 milyon lira civarı bir para harcadık. Bu paranın da tamamı bağış olarak kulübe hibe edildi. Biz borca sokmadık ama şu anda yaklaşık 70 milyon lira civarı borcumuz var. Şimdi ligden de düştüğümüz için herkes bunu fırsat bilerek hemen ihtarlara, icralara başladı” dedi.

Çalışkan, takımın ligden düşmesiyle sözleşmeleri gereği başta yabancı futbolcular olmak üzere bazı oyuncuların serbest kalacağını belirtti.

GENÇ VE YETENEKLİ OYUNCULAR ALINACAK.

Takımın borçtan kurtulması gerektiğini anlatan Çalışkan, şöyle devam etti: “Bence çözüm olarak her taraftan araştırılıp, çok ucuz ve sürekli futbolu düşünecek genç oyuncular getirilmeli. 'Burada başarılı olacağım, ekmeğimi burada kazanacağım' diyecek futbolcular lazım. Şu anda arkadaşlarımız böyle sporcuları araştırıyor. Önümüzdeki sezon böyle oyunculardan kurulu bir takım ortaya çıkarmak istiyoruz. Bana başarıya aç, genç oyuncu lazım. Welliton'da gördük. Adam başarıya doymuş, evinden zorla antrenmana götürdük. 'Ben bu işte başarılı olacağım, ekmeğimi kazanacağım diyecek.' insanlar lazım. Onları ucuza alıp pahalıya satacaksın ve borçları ödeyeceksin. Gelirin yoksa başka bir çözüm var mı?"

BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Hüseyin Çalışkan, teknik direktör Ümit Özat ile halen bir görüşme yapmadıklarını ve 39 yaşındaki çalıştırıcının görevine devam edip etmeyeceğinin kesinlik kazanmadığını da aktardı. Yönetim kurulu toplantısında bir karara varacaklarını vurgulayan Çalışkan, “Bu kulübü az paralarla idare etmek mümkün değil. Şu anda ben de karar vermedim. Şehrin ileri gelenleriyle toplantı yapıp, karara varacağız. Kendi başıma 'Devam ediyorum' desem bile bu bütçeyle takımı kuramazsam olmaz. Yönetimle toplanacağız ancak bizden daha iyi birisi çıkarsa çekiliriz. Yeter ki, Mersin İdman Yurdu iyi duruma gelsin” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA